Wie zijn wij?

Wij zijn Avontuur Dichtbij, een nieuwe reisorganisatie, opgericht door twee duurzame ondernemers met jarenlange werkervaring in het samenstellen van reizen, zowel voor individuelen als groepen. Saskia Griep is directeur van Better Places en Kim Nooyens is directeur van Reisbrigade.

Met Avontuur Dichtbij willen wij een aantrekkelijk en waardevol alternatief bieden voor verre reizen. Reizen voor avonturiers die uit hun comfortzone durven te stappen, dichtbij huis.

Ontmoet het team

Merel Timmer Team Avontuur Dichtbij
Merel Timmer
Business Development
Bianca
Bianca Sluijs
Zakelijke markt
Initiatiefnemer Kim Nooyens
Kim Nooyens
Initiatiefnemer
Initiatiefnemer Saskia Griep
Saskia Griep
Initiatiefnemer
Vormgever Isabel Lara Vega
Isabel Lara Vega
Vormgeving
Isa Sluijs
Isa Sluijs
Operations en Communicatie
Wandelaars lopen door het bos in magisch licht in de winter tijdens IVN Trektocht Drenthe.
Gruttos Lauwersmeer

De coronapandemie bracht ook mooie dingen met zich mee

Tijdens de corona pandemie zochten we allemaal naarstig naar een fijne vakantiebestemming dichtbij. Zo ook collega’s en vriendinnen Saskia en Kim. Tijdens een van de vele wandelingen die gemaakt werden in deze periode, ontdekten ze (net zoals een groot ander deel van de Nederlanders) hoe mooi onze kustlijn is, hoe vriendelijk onze landgenoten zijn en hoe fijn het is om binnen een paar uur op je vakantiebestemming te zijn. Opeens werd het idee geboren om reizen in Nederland aan te bieden. Want wat is er nu duurzamer dan in eigen land op reis te gaan. Ook dichtbij vallen mooie avonturen te beleven! Lees hier een leuk interview met Saskia en Kim over het ontstaan van Avontuur Dichtbij. 

Én wat zij hebben ontdekt, kun jij nu ook beleven. Welk avontuur je ook kiest, je gaat lekker naar buiten en laat de dagelijkse sleur achter je. De activiteiten zijn vooral te voet, maar ook per fiets of per kano. Je gaat op ontdekking in bijzondere natuurgebieden dichtbij huis of in verrassende delen van een stad. Je bent er even helemaal uit en komt met een opgeladen batterij weer terug. Ga alleen op avontuur, met vriendinnen, je gezin of in een kleine groep.

Wat is een microavontuur?

Wij organiseren microavonturen. Een microavontuur is een avontuur wat dichtbij en kort is, maar met de voordelen van een groot avontuur: leuk, uitdagend en je komt er weer helemaal kwiek uit.

Samenwerking IVN Natuureducatie

In 2021 is onze samenwerking met IVN Natuureducatie tot stand gekomen. Met ruim 27.000 leden, waarvan een groot deel actief is als vrijwilliger, organiseert en ondersteunt deze vereniging talloze activiteiten om mensen in contact te brengen met de natuur. De IVN Trektochten die we samen hebben opgezet zijn hier een goed voorbeeld van. De combinatie van de lokale kennis van IVN en de ervaring van Avontuur Dichtbij in het samenstellen van reizen zijn de basis voor een mooie samenwerking.

Nationaal Park De Biesbosch trektocht

Duurzaam

Steun lokale ondernemers en draag bij aan duurzame projecten.

Ontspannen

Maak je hoofd leeg en kom tot rust in de natuur.

Ontzorgd

Met één druk op de knop is  alles voor jou geregeld.

Onze bijdrage

Wij willen niet alleen de natuur behouden maar deze zelfs een beetje beter achterlaten met onze microavonturen. Wij vinden het belangrijk dat we samen de natuur verzorgen en beschermen. Bij een groot deel van onze avonturen doneren wij €25 per reis aan IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap of het Dommelbimd. Met onze donaties worden kinderen in contact gebracht met de natuur en natuurgebieden onderhouden. Je leest meer over onze bijdragen op deze pagina.

Ons jaar in vogelvlucht

Elk jaar kijken we met veel plezier terug op onze behaalde doelen. Dit waren ze van 2022!

1.
We hebben 141 microavonturen mogen uitvoeren. Als je bedenkt dat één microavontuur 95% duurzamer is dan een weekendje Barcelona, dan hebben we met onze microavonturen heel wat CO2 uitstoot beperkt.
2.
Dankzij alle boekingen doneerde we in 2022 jaar €1375 aan Stichting het Limburgs Landschap, €1950 aan IVN Natuur Educatie en €25 aan Stichting de Dommelbimd.
3.
We hebben ons aanbod uitgebreid met acht IVN Trektochten en drie actieve arrangementen.
4.
Samen hebben onze klanten dit jaar 19.534 km gewandeld! Dat is dezelfde afstand als van Amsterdam naar Beijing wandelen en weer terug.
5.
We hebben het Better Citytrip concept gelanceerd. We zijn hier erg trots op en hopen dat veel mensen gaan genieten van een avontuur in de stad.
Previous
Next

Missie en Visie

Missie Avontuur Dichtbij

“Een duurzamere reiswereld creëren voor iedere avonturier.”

Visie Avontuur Dichtbij

“Een duurzaam en avontuurlijk alternatief voor verre reizen bieden zodat reizigers hun footprint kunnen verlagen zonder in te leveren op avontuur en unieke ervaringen.”

Wie met Avontuur Dichtbij reist weet dat we meer bieden dan alleen bijzondere microavonturen, namelijk een positieve impact op lokale ondernemers en een positieve impact op de natuur. We streven ernaar een uniek avontuur aan te bieden waarmee we je weten te verrassen én met een zo klein mogelijke voetafdruk. Wij willen iedereen laten zien hoe bijzonder ons land is en dat je niet ver hoeft te reizen om écht weg te zijn.

Back to top