Natuur & fun Terhills

3-daagse tocht

Dit micro-avontuur staat bol van de activiteiten. Je gaat varen over de Maasplassen, en wandelen over heides en heuvels in het enige Nationale Park van België, de Hoge Kempen. Vanaf de terril van Connecterra/Terhills geniet je van het mooiste panorama van Vlaanderen. Je gaat fietsen langs pareldorpjes en je kunt op bezoek gaan bij de oudste wijnboer van België. Je verdiept je in de mijncultuur, en kunt onspannen bij het Welness paradijs van Elaisa. Ook een safari met een ranger behoort tot de mogelijkheden.

3-dgs micro-avontuur

België - natuur & fun

● Connecterra en NP De Hoge Kempen: wandelen tussen heuvels en rivieren
● Limburgs mijnverleden
● Geruisloos varen door de Maasvallei
● Verkenning multiculturele mijngeschiedenis (met audio-app) 
● Fietsen door de Maasvallei en bezoek aan mooiste dorp van Vlaanderen
● Ambachtelijke wijnboer (exclusief)

Voor wie?

Voor stellen, vrienden en gezinnen die van afwisseling en natuurpracht houden.

 • 2 nachten in een tweepersoonskamer
 • 2x ontbijt, 2x viergangen diner
 • fietshuur
 • tocht per fluisterboot
 • app met audiogids
 • uitgebreide reisbeschrijving met routes en GPS-tracks voor de wandelingen en fietstocht
 • transport van en naar de bestemming
 • bezoek aan wijnhuis (speciale prijs van € 10 per person voor bezoek van 2,5 uur)
 • Desgewenst kan het hotel een lunchpakket samenstellen voor  € 5 per persoon
 • bezoek mijnwerkerswoning
 • eventueel toeslag voor elektrische fiets € 20 per fiets
 • optionele safaritocht met ranger door het Nationaal Park € 60 per gids
 • Hondensledetocht door Nationaal park. Privé activiteit van twee uur,  inclusief klaarmaken van de honden. Max 2 personen. €150 pp
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking
 • bijdrage SGR €5 per persoon

Klanten beoordelingen

Zij gingen je voor

De planning

Dag tot dag Terhills Natuur en Fun

Dag 1

Geruisloos varen op de Maasplassen

Aankomst rond de middag bij jouw hotel in de buurt van Terhills. Het hotel, gelegen aan het oude brugwachtershuisje met zicht op het water, is in pure belle-epoque stijl en brengt je onmiddellijk in vakantiesfeer. Op vijf minuten rijden ligt het natuurgebied De Wissen. Hier wacht een fluisterboot je op voor een geruisloze vaartocht van twee uur op de Oude en Nieuwe Maas, de grensrivier tussen België en Nederland. Tot op vijf meter afstand kan je vogels spotten zonder hen te storen. Bewonder meerkoeten, aalscholvers, blauwe reigers en zelfs de exotische ijsvogel met zijn bontgekleurde verenpak. Een korte wandeling tussen de plassen brengt je naar wilde paarden en de uitkijktoren voor een groen vergezicht. Als afsluiter van de dag kun je de oudste wijnmakerij van België bezoeken, erkend als ambacht en streekproduct. Uiteraard inclusief kaas en wijn. Een ideaal aperitief voor het viergangendiner tussen de kristallen lusters in je hotel.

Optioneel: Sportievelingen kunnen ook kajakken in plaats van de fluisterboot.

Connecterra

Dag 2

Nationaal park met heuvels en meren

Na een heerlijk ontbijt trek je de natuur in. Op 2 km ligt het National Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park in België. Nergens in Vlaanderen ben je verder weg van bebouwing en autowegen. Het Nationaal Park met donkergroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen is het ultieme wandelparadijs. Variatie troef en als top of the bill bekijk je het landschap vanop de terril in Terhills, met een weergaloos uitzicht over meren, heuvels en rivieren. Samen met de rangers van het Nationaal Park hebben we twee routes uitgestippeld, die exclusief zijn voor Avontuur Dichtbij. Na de wandeling kan je verpozen in het uniek gelegen wellness paradijs van Elaisa of bij de strandbar van het Terhills Cable park. 

Optioneel: Je kan ook met een ranger op pad voor een safaritocht door het Nationaal Park. Of verken het natuurgebied met een hondenslee!

Dag 3

Fietsen naar het Mooiste Dorp van Vlaanderen

De fiets staat klaar bij het hotel en je fietst over het befaamde Limburgse fietsroutenetwerk (het  allereerste ter wereld, gebaseerd op de ondergrondse mijngangen). Eerst fiets je langs het water naar de Tuinwijk van Eisden. Deze wijk werd gebouwd ten behoeve van de arbeiders van de Steenkoolmijn van Eisden. Bij de mijnwerkerskathedraal kun je een korte wandeling maken met audioverhalen via onze app. Optioneel kun je met een gids een bezoek brengen aan een mijnwerkerswoning. Daarna fiets je verder door het Nationaal Park naar de Mechelse Heide. Hier hebben we een unieke wandeling (5km) voor je uitgestippeld tussen de zandgroeves. De fietstocht brengt je daarna naar Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen. Een prachtige fietsroute langs de Maas en zijn pareldorpjes brengt je weer bij je hotel waar een verdiend terrasje wacht.

Overnachtingen

Waar slaap je?

Je verblijft in een aangenaam hotel in het dorpje Lanklaar. Het is gelegen aan het natuurreservaat met uitzicht op de kanaaloever. Pure nostalgie. Op 1 kilometer ligt zowel de hoofdtoegangspoort van de Maasvallei als de hoofdpoort van het Nationaal Park. Bij de prijs van € 199 verblijven jullie op een 4-persoonskamer.

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer. Het hotel ligt nabij Station Genk. Na boeking ontvang je meer informatie over de bereikbaarheid van je hotel met het openbaar vervoer.

De trip is op aanvraag. Na boeking maken we de reserveringen en nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op. 

Hond mee? Dat kan! Vermeld dit dan bij boeking. Extra kosten €16.

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbeschrijving Terhills Natuur & Fun

Na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Kevin

Als Belg met meer dan 10 jaar ervaring als reisprofessional in Nederland, denk ik te weten hoe Nederlanders willen reizen. Ik organiseerde (groeps)reizen over de hele wereld en ging mee om als begeleider, zo leer je de reizigers echt kennen. Sinds enkele jaren inspireer ook vele Nederlanders over de mooiste  plekken in mijn thuisland, met name de Belgische provincie Limburg. 

Meer zoals deze trip