Trektochten IVN natuureducatie​

Op avontuur

IVN, voluit Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een Nederlandse non-profit organisatie die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. In Nederlandse natuurgebieden heeft IVN meerdaagse trektochten uitgezet, waarmee je je enkele dagen kunt onderdompelen in de natuur. Pak je rugzak, strik je wandelschoenen en trek de natuur in tijdens de trektochten van IVN. 

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij de Gastheren van het Landschap: lokale recreatieondernemers die onderdeel zijn van het speciale IVN-programma, zodat zij jou alles over hun natuurgebied kunnen vertellen. 

Wandelen om te vertragen

In deze tijd waarin we veel ‘moeten’ en van onszelf vragen, is er veel behoefte aan rust en ontspanning. Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen.

Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen is het concept IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandelroutes word je enkele dagen meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.

Wat kan je verwachten tijdens de trektochten van IVN?

  • Meerdaagse natuurtochten, met dagafstanden van 15 à 20 km
  • Uitrusten en overnachten bij IVN Gastheren van het Landschap
  • Bijzondere routes, uitgezet door lokale IVN-natuurgidsen
  • Geen markeringen in het veld, navigatie verloopt via de gratis app IVN Routes 
  • Natuurweetjes en het authentieke gebiedsverhaal worden aangeboden in de gratis app IVN Routes
  • Gastheren van het Landschap langs de route haken op authentieke wijze in op het ‘waarachtige’ gebiedsverhaal
  • Bereikbaar met het OV
  • Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan!
Bijzondere ontmoetingen

De Trektochten van IVN

Bizons op de Maashorst door Hans Koster
Natuur van NP De Biesbosch
Nationaal Park