Rotterdam Kinderdijk

Rotterdam biedt modern tegenwicht aan al die historische steden in Nederland. Alhoewel je er ook veel historie kunt vinden, is Rotterdam toch de stad van ‘on-Nederlandse’ hoogbouw, gewaagde architectuur, innovatie, havens én verrassend veel groen. Bekijk ‘Roffa’ per fiets en vanaf het water.

3 dagen vanaf €225

3-daags avontuur

Fietsen tussen hoogbouw en havens​​

Tijdens dit driedaagse arrangement Rotterdam kinderdijk maak je per fiets kennis met bekende en minder bekende delen van Rotterdam. Je ervaart de grootsheid van de stad, maar maakt ook kennis met de ruwe randen van ‘Roffa. Je fietst door het moderne centrum en door historisch Delfshaven; met gids door het industriële Vierhavengebied en op eigen gelegenheid door het Kralingse Bos en langs de Maas. Met de Waterbus vaar je naar de beroemde molens van Kinderdijk. Op dag 2 ga je op bezoek bij een Rotterdammer. De gastheer of gastvrouw schenkt thee en vertelt honderduit over zijn leven, werk, hobby of zijn buurt. Je maakt kennis met jonge ondernemers, buurtbewoners, nieuwkomers, oud-gewortelden kunstenaars, allemaal bijzondere grote stadsbewoners. Bij wie je op bezoek gaat is nog een verrassing, zeker is dat je van harte welkom bent.

Voor wie?

Voor wie wil ontdekken dat Nederland meer is dan  polders, grachten en herenhuizen. 

  • 2 overnachtingen in een Cube Studio incl. ontbijt
  • 3 dagen fietshuur
  • fietstocht met gids door het Vierhavengebied
  • entree Kinderdijk
  • vervoer van en naar Rotterdam
  • kaartje voor de Waterbus (een OV-chipkaart is handig)
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€ 25,- per boeking)
  • reis- en/of annuleringsverzekering

De planning

Dag tot dag Rotterdam kinderdijk

Dag 1

Aankomst, fietstocht met gids​​

Zodra je bij station Blaak boven de grond komt, zie je wat Rotterdam zo speciaal maakt: overal om je heen torent de hoogbouw boven je uit. Je ziet ook meteen je accommodatie voor dit weekend: een studio in een van de beroemde kubuswoningen.

Vanmiddag maak je een fietstocht met gids door Rotterdam-West en het Vierhavengebied. De gids vertelt alles over de straatkunst en neemt je mee naar Dakpark Rotterdam, een van de grootste dakparken van Europa en een groene oase in de stad. De excursie eindigt bij Weelde, een culturele vrijstaat. Onderweg terug kun je voor een drankje of diner stoppen in Delftshaven, een van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan hebben. 

rotterdam kinderdijk

Dag 2

Het centrum uit en de stad in

Op steenworp afstand van de kubuswoningen staat de Markthal, een van de blikvangers van de stad. Ga ook vooral naar binnen om je te vergapen aan de koopwaar, de bijzondere architectuur van dit gebouw en de plafondschilderingen. Op dinsdag en zaterdag wordt buiten op het plein een van de grootste markten van Nederland gehouden.

Het museum Boijmans van Beuningen gaat pas in 2026 weer open, maar de collectie is vanaf het najaar van 2021 te zien in het prachtige Depot. De spiegels van het Depot verdubbelen het Museumpark en op het dak groeit een echt berkenbos.

Fiets dan het centrum uit! Ga bijvoorbeeld naar Het Oude Noorden, een wijk in opkomst vol verrassingen: een oude treinwagon, een supertoffe winkel vol ‘afval’, een kunstatelier voor daklozen, een stadsbrouwerij, onafhankelijke galerieën en nog veel meer. Verken Rotterdam West, laat je verrassen door smaken van ver en proef de lekkerste koekjes van dichtbij bij Koekela. Of duik onder in oost voor een combinatie van het pure Crooswijk, de studentikoze Oostzeedijk en het poepsjieke Kralingen.

En ga op de thee bij een Rotterdammer thuis. Wij maken de afspraak en jullie zijn meer dan welkom. Er zijn leuke oude en nieuwe Rotterdammers die hun deur openzetten voor een kopje thee of koffie met een onbekende gast. Zij vertellen graag over hun kunstenaarschap, hun vluchtroute naar Nederland of hun persoonlijk leven en zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hen. Bij wie je op bezoek gaat is nog een verrassing, zeker is dat je van harte welkom bent.

Diner-tip van de dag? Een duurzaam restaurant aan de Maas: Aloha. 

Dag 3

Met de Waterbus naar Kinderdijk​​

Na het ontbijt fiets je naar de Erasmusbrug. Hier vertrekt de Waterbus naar Kinderdijk; de fiets gaat mee. De beroemde molens van Kinderdijk worden niet voor niets druk bezocht, het is een stukje iconisch Nederland. Je kunt uitgebreid langs de molens fietsen, ook toegang tot een van de molens is inbegrepen.

Vanaf Kinderdijk fiets je terug langs de Lek naar Rotterdam. Vergeet vooral niet te stoppen bij het Kralingse Bos. Hier is veel horeca en vooral restaurant De Schone Lei biedt een schitterend zicht op de skyline van de stad; een perfect plek om je micro-avontuur af te sluiten.

Overnachtingen

Waar slaap je?

De Stayokay Rotterdam is gevestigd in een wel zeer bijzonder complex: de kubuswoningen! Van buiten zeer fotogeniek, van binnen heel fascinerend om te zien hoe je zo’n bijzondere constructie toch mooi kunt inrichten. Het Blaakse Bos, zoals het complex wel wordt genoemd, ligt middenin het centrum van Rotterdam, naast de Markthal en de Oude Haven en boven station Blaak.

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

Wij nemen contact met je op over de beschikbaarheid zodra je een aanvraag hebt gedaan.

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer en gelukkig is Rotterdam uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het hotel ligt op steenworp afstand van station Rotterdam Blaak.

Je kunt ervoor kiezen om je eigen fiets mee te nemen, een OV fiets te huren op het station van Eindhoven of via Avontuur Dichtbij bij een fietsverhuurbedrijf vlakbij het station.

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbescheiden Rotterdam Kinderdijk

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbescheiden waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Michiel

Ik heb de meest obscure landen van de wereld bezocht en ik heb jarenlang reizen begeleid in Afrika. De laatste jaren leid ik juist buitenlandse toeristen rond in Nederland en kom ik er steeds meer achter hoe ontzettend mooi en gevarieerd ons eigen land is. En mijn stad, Rotterdam, hoort absoluut thuis in het rijtje Nederlandse hoogtepunten.

Op de thee met City Safari

City Safari laat je de geheimen van de grote stad ontdekken. De kennismaking met het  Honderden particulieren, bedrijven en instellingen die graag hun bijzondere verhaal vertellen heten je welkom in hun huiskamer, godshuis, winkel, atelier, wijk, instelling, café of eethuis. Een City Safari is geen standaard uitje want ieder bezoek is anders. 

Meer zoals deze trip