Rotterdam Kinderdijk

Rotterdam biedt modern tegenwicht aan al die historische steden in Nederland. Alhoewel je er ook veel historie kunt vinden, is Rotterdam toch de stad van ‘on-Nederlandse’ hoogbouw, gewaagde architectuur, innovatie, havens én verrassend veel groen. Bekijk ‘Roffa’ per fiets en vanaf het water.

3 dagen vanaf €225

Fietsen tussen hoogbouw en havens​​

Tijdens dit driedaagse arrangement maak je per fiets kennis met bekende en minder bekende delen van Rotterdam. Je ervaart de grootsheid van de stad, maar maakt ook kennis met de ruwe randen van ‘Roffa. Je fietst door het moderne centrum en door historisch Delfshaven; met gids door het industriële Vierhavengebied en op eigen gelegenheid door het Kralingse Bos en langs de Maas. Met de Waterbus vaar je naar de beroemde molens van Kinderdijk.

Voor wie?

Voor wie wil ontdekken dat Nederland meer is dan  polders, grachten en herenhuizen. 

  • 2 overnachtingen in een Cube Studio incl. ontbijt
  • 3 dagen fietshuur
  • fietstocht met gids door het Vierhavengebied
  • entree Kinderdijk
  • vervoer van en naar Rotterdam
  • kaartje voor de Waterbus (een OV-chipkaart is handig)
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€ 25,- per boeking)
  • reis- en/of annuleringsverzekering

Dag tot dag

Dag 1 — aankomst, fietstocht met gids​​

Zodra je bij station Blaak boven de grond komt, zie je wat Rotterdam zo speciaal maakt: overal om je heen torent de hoogbouw boven je uit. Je ziet ook meteen je accommodatie voor dit weekend: een studio in een van de beroemde kubuswoningen.

Vanmiddag maak je een fietstocht met gids door Rotterdam-West en het Vierhavengebied. De gids vertelt alles over de straatkunst en neemt je mee naar Dakpark Rotterdam, een van de grootste dakparken van Europa en een groene oase in de stad. De excursie eindigt bij Weelde, een culturele vrijstaat. Onderweg terug kun je voor een drankje of diner stoppen in Delftshaven, een van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan hebben. 

rotterdam kinderdijk

Dag 2 — Het Oude Noorden

Op steenworp afstand van de kubuswoningen staat de Markthal, een van de blikvangers van de stad. Ga ook vooral naar binnen om je te vergapen aan de koopwaar, de bijzondere architectuur van dit gebouw en de plafondschilderingen. Op dinsdag en zaterdag wordt buiten op het plein een van de grootste markten van Nederland gehouden.

Of bezoek het prachtige museum Boijmans van Beuningen. Het enorme spiegelende depot is een echte blikvanger, en belooft veel voor de collectie van nationale en internationale allure die je in het museum zult zien. 

 Fiets dan het centrum uit! Een unieke plek om te bezoeken is Het Oude Noorden, een wijk in opkomst vol verrassingen: een oude treinwagon, een supertoffe winkel vol ‘afval’, een kunstatelier voor daklozen, een stadsbrouwerij, onafhankelijke galerieën en nog veel meer… Op het Noordplein wordt elke zaterdag de Rotterdamse Oogstmarkt gehouden, een sfeervolle boeren-buurtmarkt. De vele cafés op het plein en aan de Rotte bieden genoeg opties voor een fijne hap en lekker drankje. 

Dinertip van de dag? Een duurzaam restaurant aan de Maas: Aloha. 

Dag 3 — met de Waterbus naar Kinderdijk​​

Na het ontbijt fiets je naar de Erasmusbrug. Hier vertrekt de Waterbus naar Kinderdijk; de fiets gaat mee. De beroemde molens van Kinderdijk worden niet voor niets druk bezocht, het is een stukje iconisch Nederland. Je kunt uitgebreid langs de molens fietsen, ook toegang tot een van de molens is inbegrepen.

Vanaf Kinderdijk fiets je terug langs de Lek naar Rotterdam. Vergeet vooral niet te stoppen bij het Kralingse Bos. Hier is veel horeca en vooral restaurant De Schone Lei biedt een schitterend zicht op de skyline van de stad; een perfect plek om je micro-avontuur af te sluiten.

Waar slaap je?

De Stayokay Rotterdam is gevestigd in een wel zeer bijzonder complex: de kubuswoningen! Van buiten zeer fotogeniek, van binnen heel fascinerend om te zien hoe je zo’n bijzondere constructie toch mooi kunt inrichten. Het Blaakse Bos, zoals het complex wel wordt genoemd, ligt middenin het centrum van Rotterdam, naast de Markthal en de Oude Haven en boven station Blaak.

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer en gelukkig is Rotterdam uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het hotel ligt op steenworp afstand van station Rotterdam Blaak.

Beschikbaarheid

Wij nemen contact met je op over de beschikbaarheid zodra je een aanvraag hebt gedaan.

Reisbescheiden

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbescheiden waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Michiel

Ik heb de meest obscure landen van de wereld bezocht en ik heb jarenlang reizen begeleid in Afrika. De laatste jaren leid ik juist buitenlandse toeristen rond in Nederland en kom ik er steeds meer achter hoe ontzettend mooi en gevarieerd ons eigen land is. En mijn stad, Rotterdam, hoort absoluut thuis in het rijtje Nederlandse hoogtepunten.

Meer zoals deze trip

Maashorst

Bezoek onze presentaties tijdens de online reisbeurs van Better Places