Rotterdam circulair

3-daagse groepsreis

Tijdens dit microavontuur in een kleine groep ontwikkeld door A Dutch Experience leer je in 3 dagen alles over circulaire economie, je maakt kennis met inspirerende mensen en ontdekt op de fiets de duurzame kant van Rotterdam. Kortom: circulariteit, duurzaamheid en innovatie in Rotterdam! 


“Waste is only waste if you waste it!” – will.i.am

3-daags avontuur

Een inspirerende reis door duurzaam Rotterdam

Rotterdam loopt voorop qua innovatie en duurzaamheid. Je ontdekt boeiende broedplaatsen, inspirerende bedrijven en duurzame organisaties en je ontmoet creatieve experts. Dit alles doe je natuurlijk per fiets, de meest duurzame manier van transport. Je fietst langs Floating Farm, Rotterzwam, Cuturele Campsite en Blue City waar je ontdekt hoe een circulair bedrijf er nou echt uitziet. De innovatieve ondernemers vertellen het je graag!

Voor wie?

Actieve cultuur- en natuurliefhebbers, dit arrangement brengt stad en land samen.

  • De data voor dit microavontuur komen binnenkort op de site.

  • 2 x overnachting in hotel Pincoffs incl. ontbijt
  • fietsverhuur op dag 2 en 3
  • bezoek aan Floating Farm en Blue City 
  • fietstocht met gids langs duurzame projecten 
  • vervoer van en naar Rotterdam
  • lunch en diner
  • reis- en annuleringsverzekering
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
  • bijdrage SGR € 5 p.p.

De planning

Dag tot dag - Groepsreis duurzaam Rotterdam

Dag 1

Aankomst Rotterdam

Tijd om in te checken, bij hotel Pincoffs kan je vanaf 15:00 uur in je kamer terecht. Vandaag kun je op eigen houtje de omgeving van het hotel ontdekken. Hotel Pincoffs was vroeger een douanegebouw in de oude havens. Het ligt op de Kop van Zuid, niet ver van de Erasmusbrug, de Entrepothaven en de sfeervolle Binnenhaven, een van de oudste havens van Rotterdam met zonnige terrasjes en genoeg restaurants.

Diner tip voor vanavond? Restaurant Aloha aan de Maas. Hier draait alles om maximale creativiteit, radicaal anders werken en zo min mogelijk afval maken. Zeker een bezoekje waard! 

Rotterdam kinderdijk

Groepsreis Duurzaam Rotterdam

Dag 2

Naar Floating Farm en Blue City

Vandaag stappen jullie op de fiets en breng je in de ochtend een bezoek aan de eerste drijvende boerderij ter wereld: de Floating Farm. De prioriteiten van deze boerderij zijn dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie oftewel transfarmation. Tijdens een rondleiding ontdek je de passie voor duurzaamheid, ontmoet je de hoofdbewoners (de koeien) en zie je hoe de melk wordt verwerkt in gezonde zuivelproducten. 

’s Middags fietsen jullie naar de andere kant van de stad voor een bezoek aan Blue City. In voormalig zwemparadijs Tropicana hebben een aantal pioniers van de circulaire economie zich verzameld. Nu is het een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen: het afval van de ene ondernemer is de grondstof voor een andere ondernemer. Voorbeeld? Fruitafval van de markt wordt omgetoverd tot een leerachtig materiaal voor tassen. Koffiedik wordt gebruikt om oesterzwammen te kweken. Laat je inspireren want dit is nog maar het begin!

Dag 3

Circulaire fietstocht met gids

Deze ochtend heb je alle tijd om uit te slapen, te ontbijten, je spullen in te pakken en uit te checken. Om 11 uur begint de fietstocht met gids Astrid. Het hoofdthema van de dag is circulaire economie en duurzaamheid. Jullie bezoeken inspirerende initiatieven en bevlogen ondernemers, allemaal met een sociaal maatschappelijke boodschap. Voorbeelden: de eetbare stadstuin van Rotterdamse Munt, de duurzame kampeer-objecten van Culture Campsite, de circulaire oesterzwammenkwekerij van Rotterzwam en DakAkker, het grootste stadslandbouwdak in Europa.

De fietstocht eindigt met een een drankje bij ‘vrijstaat’ Weelde. Het is een lange en drukke dag geweest maar je zult vast voldaan terugkijken op dit inspirerende microavontuur in eigen land!

Overnachtingen

Waar slaap je?

Hotel Pincoffs in Rotterdam is gevestigd in een rijksmonument: een voormalig douanekantoor uit 1879. Het ligt op de Kop van Zuid, centraal aan de Maas met uitzicht op de Erasmusbrug en veel Rotterdamse hotspots op loopafstand Je slaapt in een deluxe kamer met heerlijke bedden, moderne badkamer en goed internet.

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Rotterdam is prima bereikbaar per trein, bus en metro. Hotel Pincoffs ligt op 400 meter van metro- en tramstation Wilhelminaplein. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, je kunt dan het beste aan de rand van de stad parkeren en met de metro verder gaan.

Dit weekend gaat door bij min. 10 deelnemers. Vertrekdata zijn nog onder voorbehoud. Geef bij reservering je voorkeur-datums aan ons door. Mochten we 4 weken voor vertrek niet het minimale aantal reizigers hebben, dan nemen we contact op.

Reisbeschrijving Groepsreis Duurzaam Rotterdam

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Astrid - A Dutch Experience

Mijn naam is Astrid en ik ben een grote fan van Rotterdam. Al meer dan twintig jaar is het mijn thuisstad. Het is een dorp en een stad in één. Naast mijn werk als tour- en museumgids ben ik ook grafisch ontwerper.

Als ontwerper heb ik een sterke beeldtaal met aandacht voor detail. Naast kunst, design en architectuur heb ik een bijzondere belangstelling voor de circulaire projecten in Rotterdam. Er gebeuren veel goede dingen in Rotterdam en ik ben enthousiast om ze te laten zien. Kom met mij mee op deze interessante tour over duurzame initiatieven in Rotterdam.

Meer zoals deze trip