Ontdek de vele gezichten van Den Haag

3-daagse tocht

Den Haag is die mooie stad achter de duinen waar onze regering zetelt en de koning zijn paleis heeft. De Schilderswijk, Lange Poten en het Plein. Maar bij Den Haag hoort ook het Westland en natuurlijk het strand.

Tijdens deze driedaagse maak je kennis met Hagenezen en Hagenaars, met zandgronders en veengronders. Op de fiets en te voet verken je de stad, het Westland en het strand.

Stedentrip Den Haag

City Safari door het Westland, de stad en het strand

Den Haag is rijk aan verscheidenheid. Het is een van de grootste multiculturele steden van Nederland met prachtige duinen, zee en strand. Vlak buiten de stad vind je het Westland met z’n kassen waar het lekkerste fruit en de mooiste groenten vandaan komen, maar ook orchideeën en alstroemeria’s.

 • Prachitge fietstocht door het Westland, met rondleiding door een monumentale druivenkas
 • Ontdek de Schilderswijk  met een bewoner
 • Bezoek de grootste moskee van Den Haag
 • Sup-les op de Noordzee
 • Overnachten in een gezellig en kleinschalig hotel in het centrum van Den Haag
Voor wie?

Voor de actieve cultuur- en natuurliefhebber, dit arrangement brengt stad en platteland samen.

 • 2 x overnachting
 • 1 x ontbijt
 • 1 x brunch
 • 1 x foodtour
 • Doe-het-zelf-fietsroute naar de kassen in het Westland
 • Privétour in een monumentale druivenkas
 • Tour door Schilderswijk met een bewoner
 • Rondleiding en kennismaking in de Mescidi Aksamoskee
 • Suppen op de Noordzee onder begeleiding
 • Toeristenbelasting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking
 • Bijdrage SGR €5 per persoon

De planning

Dag tot dag stedentrip Den Haag

Dag 1

Op ontdekkingsreis door het Westland

Na aankomst op het station fiets je naar je hotel. Nadat je bent ingecheckt stap je weer op de fiets voor een mooie fietstocht door het Westland van ongeveer 23 km.  Je fietst  door een mooi polderlandschap vol kassen en over dijken en bruggetjes en komt door dorpen als Kwintsheul, Westland en ’t Wout.  Maak kennis met de bloeiende tuinbouw van het Westland en ontdek dat het, zoals de echte Westlander zegt, “helemaal goud” is.

In Kwintsheul bezoek je Sonnehoeck, en krijg je een privé rondleiding. Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van rijksmonument.  Op deze druiventuin is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. Het is een levend en bloeiend productiebedrijf, toch lijkt de tijd op Sonnehoeck al ruim honderd jaar stil te staan. De kwekerij bestaat uit acht druivenkassen, een watertoren, twee ketelhuisjes met schoorstenen, twee fruitmuren en een boomgaard. Samen met de oude tuinderswoning met ingebouwde schuur uit 1729 is het bedrijf uniek in het Westland en van grote historische waarde. 

Dag 2

De Stad in

Vandaag ga je op stap door de Schilderswijk met een bewoner. Je maakt kennis met de bijzondere verhalen uit de Haagse Schilderswijk. Laat je inspireren door de markt, hofjes en verrassende wetenswaardigheden. Vervolgens ga je op bezoek in de Mescidi Aksamoskee voor een kennismaking en een rondleiding.  De moskee biedt plaats aan ongeveer 1500 mensen en is naast gebedshuis een ontmoetingsplaats voor de hele islamitisch Turkse gemeenschap in Den Haag. Het neoclassicistische gebouw werd in 1844 in gebruik genomen als synagoge. Het is best bijzonder dat een gebouw dat nog zo herkenbaar is als synagoge nu in gebruik is als moskee. Je krijgt een rondleiding waarin wordt verteld over de gewoonten en gebruiken in de moskee en je kunt alles vragen waar je nieuwsgierig naar bent.

Hierna is het tijd voor een culinaire reis door de Schilderswijk. Met een foodtour proef je een palet aan internationale smaken en gerechten. Laat je verleiden door de lekkerste Turkse baklava of de meest krokante Pão de Queijo. Beleef de 1001 nachten met een rijk gevulde couscous en geniet van een kopje thee in een van de theehuizen.

Dag 3

Een dagje naar het Strand

Je begint de dag met een gezellige brunch op het strand. Er komt van alles op tafel om van te genieten: Brood, zoet beleg, kaas, carpaccio, makreelsalade, bruchetta, yoghurt, cruesli, pannenkoeken, fruitsalade, kroket en gedurende een uur onbeperkt warme dranken, fris, jus en melk.

Na de uitgebreide brunch is het tijd om in actie te komen en krijg je sup-les op de Noordzee. Suppen is net zo populair als golfsurfen, zeker niet minder spectaculair, maar wel eenvoudiger te leren. Het suppen, vrij vertaald “rechtop staand peddelen”, is enorm leuk om te leren en te doen. Het leuke van deze workshop is dat zowel beginners als gevorderden, en sportieve en minder sportieve mensen deze sport samen kunnen beoefenen.

Overnachtingen

Waar slaap je?

Je verblijft in een kleinschalig en centraal gelegen hotel in een gezellige buurt. De ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. 

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer
 • Kleding voor verschillende weertypen (neem ook bedekkende kleding mee voor de tour in de moskee) 
 • Zwemkleding
 • Wandelschoenen
 • EHBO setje
 • Water en snacks

De trip is op aanvraag. Na boeking nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer.  Den Haag is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je hotel bevindt zich op 10 minuten fietsen van Den Haag Holland Spoor. 

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Je kunt op het station gemakkelijk en goedkoop een OV-fiets huren. Hiervoor moet je wel van tevoren een abonnement afsluiten en is een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Desgewenst kun je ook via Avontuur Dichtbij een fiets huren. Dit kun je  bij boeking aangeven.

Reisbeschrijving stedentrip Den Haag

Na boeking ontvang je  informatie met daarin meer details over de route en locatie.

Samengesteld door

City Safari

Met City Safari bekijk je de stad eens van een andere kant. Je bezoekt plekken waar je normaal niet naar binnen stapt. Bezoek een bijzondere woning, ga op de thee bij een vluchteling, laat je rondleiden in een moskee of neem een kijkje in het atelier van een kunstenaar. City Safari opent vele deuren die voor anderen gesloten blijven. Ontmoetingen die je inspireren, nieuwe kennis brengen en een andere kijk geven op het dagelijks leven in de wijken buiten het centrum van de stad.

Meer zoals deze trip