Uitwaaien in en bij Amterdam

Drie dagen uitwaaien in en bij Amsterdam. Je ontdekt hoe Amsterdam er in de VOC-tijd uit heeft gezien en je ziet hoe groen landelijk Noord is, Waterland ligt vlakbij Amsterdam. 

3 dagen vanaf €

Leer de stad van wereldfaam écht kennen

+ Duurzame overnachting
+ Geschiedenis van Amsterdam
+ Kano avontuur

Voor wie?

Voor iedereen die Amsterdam echt wil leren kennen.

Inclusief
  • 2 nachten in een tweepersoonskamer 
Exclusief
  • transport van en naar het arrangement
  • reis- en annuleringsverzekering
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
  •  

Dag tot dag

Dag 1 — aankomst Amsterdam

Nadat je bent ingecheckt ontdek je nieuwe omgeving en ga wandelen of fietsen naar het centrum om zo te zien hoe de oude stad is opgebouwd met zijn grachten, halve manen rond de Dam. Als intro bezoek het Amsterdammuseum met de tentoonstelling het DNA van Amsterdam. Van het centrum ga naar Oud West waar je ziet waar de industriële revolutie in deze stad is begonnen, of juist terug in de tijd, naar Oost met het Marineterrein. Hoe slim was deze innoverende plek 400 jaar geleden al en in zijn huidige functie nog steeds.

 

wandelen belgisch Limburg
amsterdam waterland

Dag 2 — Wetland safari

Waterland kan je zeker de achtertuin van Amsterdam noemen, maar 400jaar geleden was het de voortuin. Het landschap met zijn dorpen geeft een goed beeld hoe Amsterdam er uit zag voordat de grachtengordel werd aangelegd.

Optie 1, ga per fiets naar Watergang ,waar je met een Canadese kano de natte natuur rond Amsterdam te laten zien en voelen. Met een kano kom je in gebieden waar je alleen over water kan komen. De manier om Waterland echt te leren kennen. Na dit avontuur snap je waarom Amsterdam op palen is gebouwd, maar ook waarom dit gebied zo belangrijk is voor onze nationale vogel, de grutto.

Afhankelijk van het seizoen kan je voor een korte tocht kiezen of peddelen naar een trilveen waar we naast het lopen op water uitgebreid gaan picknicken. Na dit water avontuur kan je een mooie fietstocht door Waterland terug fietsen naar Amsterdam. 

Dag 3 — varen over de grachten

Vanuit Waterland werd de melk met een Waterlandse melkschuit naar Amsterdam gebracht. Nu zelf ervaren hoe het is om deze grachten te ontdekken, we bieden diverse opties. Zelf varen met een boot van Mokumboat, begeleide kayaktoer, suppen over de Amstel, Plastic Vissen.

amsterdam waterland

Locatie en verblijf

Je verblijft in een uniek en energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam. Waar nu hotel Jakarta ligt, vertrok vroeger de lijndienst naar Jakarta. Deze groene oase in het centrum van Amsterdam biedt 200 luxe kamers met Indonesische invloeden. 

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid
Reisbeschrijving

Binnen 2 werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

majel

Samengesteld door Majel

Water is mijn passie Ik ben opgegroeid in de Wieden en met een roeiboot ging ik op jonge leeftijd op ontdekkingstocht. Later werden de deze avonturen voortgezet op de wereldzeeën met een zeilboot. Om mijn passie van reizen over het water met andere te delen, ben ik in 1995 Wetlands Safari gestart. En wekelijks probeer ik de grote golven op de Noordzee te zoeken met mijn zeilboot.

Meer zoals deze trip

amsterdam tolerant
Stad
Divers Amsterdam

Maak in een kleine groep kennis met de multiculturele samenleving en geschiedenis van Amsterdam.
3 dagen vanaf €475

Lees meer