Onze bijdragen

Wij doneren aan IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap, Dommelbimd en Nationaal Park Fonds Hoge Kempen

Uitzicht van het meer langs de wandelroute in Belgisch Limburg

Avontuur Dichtbij steunt meerdere initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan natuurbehoud. Wij vinden het belangrijk dat we samen de natuur verzorgen en  beschermen. Bij een groot deel van onze avonturen doneren wij €25 per reis aan IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap , het Dommelbimd of Nationaal Park Hoge Kempen. Met onze donaties worden kinderen in contact gebracht met de natuur en natuurgebieden onderhouden. Door het beleven en meemaken van de natuur groeit vaak het besef dat we deze ook moeten veiligstellen.

Kano varen in Brabant Van Gogh Nationaal Park
IVN Natuureducatie

IVN, voluit Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een Nederlandse non-profit organisatie die zich richt op natuureducatie. Deze organisatie verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Aan de hand van donaties ondersteunt Avontuur Dichtbij deze projecten, zodat kinderen in contact komen met de natuur. Per boeking van de Biesbosch 4 dgn, Biesbosch 5 dgnMaashorst 3 dgn, Maashorst 5 dgn, Veluwe, Drenthe, Maasduinen, Haringvliet, Zuid-Kennemerland, Oostelijk Flevoland, Zuidelijk Flevoland, Lauwersmeer-Schiermonnikoog en de Hollandse duinen doneren wij €25 aan IVN.

Logo van IVN Natuureducatie
Limburgs Landschap

Het Limburgs Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie die als doel heeft om de waardevolle landschappen en natuurgebieden in Limburg veilige te stellen, inclusief de daarbij behorende monumenten. Sinds 1931 is er al 9000 hectare natuur beschermd verdeeld over 80 gebieden en meer dan 50 monumenten zoals kastelen, boerderijen en (water)molens. Voor de microavonturen Dutch Mountain Trail en Krijtlandpad doneren wij €25 aan Quercus Aankoopfonds Natuur. Met onze donaties kopen we natuur aan en steunen we het behouden van de waardevolle natuur. Op deze manier zorgen we ervoor dat we onze prachtige natuur door kunnen geven aan de komende generaties.

Logo van Stichting het Limburgs Landschap
Dommelbimd

De Dommelbimd is een authentiek Dommeldalgebied van 6,5 hectare. In 2015 is het behoud van dit natuurgebied definitief veilig gesteld. Met de donaties hebben burgers het gebied aangekocht, ingericht, is achterstallig onderhoud uitgevoerd en kunnen ze het gebied de eerste 10 jaar beheren. Met de donaties van Avontuur Dichtbij kunnen ze het gebied verder onderhouden. Met de boekingen van In de voetsporen van Van Gogh dragen we bij aan de natuurbeschermingsprojecten.

Logo van Dommelbimd
Nationaal Park Fonds Hoge Kempen

Wij tonen onze toewijding aan de bescherming van de natuur ook door bij iedere Nationaal Park Hoge Kempen en Nationaal Park Trail Hoge Kempen boeking, een donatie van €25 te doen aan het Nationaal Park Fonds. De donaties dragen bij aan het Nationaal Park Fonds, waarmee niet alleen de natuur wordt beschermd, maar ook de bezoekerservaring wordt verbeterd. Aan het einde van het jaar mag de reisorganisatie die de meeste bijdrage heeft geleverd aan het fonds, het project kiezen waar het naartoe gaat. Dit jaar heeft de winnaar een project gekozen om het bevergebied in de Bosbeekvallei uit te breiden. Dit was een project van €7.500. Op deze manier wint iedereen: de bezoeker, de reisorganisatie en uiteraard de natuur zelf.

Back to top