Onze bijdragen

Wij doneren aan IVN Natuureducatie​, Limburgs Landschap, Stichting De Paardenkamp en Dommelbimd.

Uitzicht van het meer langs de wandelroute in Belgisch Limburg

Avontuur Dichtbij steunt meerdere initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Wij vinden het belangrijk dat we samen de natuur verzorgen en  beschermen. Bij een groot deel van onze avonturen doneren wij €25 per reis aan IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap, Stichting de Paardenkamp of het Dommelbimd. Met onze donaties worden  kinderen in contact gebracht met de natuur, worden natuurgebieden onderhouden en steunen we het verzorgen van paarden. 

Kano varen in Brabant Van Gogh Nationaal Park
IVN Natuureducatie

IVN, voluit Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een Nederlandse non-profit organisatie die zich richt op natuureducatie. Deze organisatie verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Aan de hand van donaties ondersteunt Avontuur Dichtbij deze projecten, zodat kinderen in contact komen met de natuur. Per boeking van de Biesbosch, de Maashorst 3 dgn, de Maashorst 5 dgn,  de Veluwe, Drenthe, Maasduinen, Haringvliet, Zuid-Kennemerland, Oostelijk Flevoland, Zuidelijk Flevoland en de Hollandse duinen doneren wij €25 aan IVN.

Logo van IVN Natuureducatie
Limburgs Landschap

Het Limburgs Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie die als doel heeft om de waardevolle landschappen en natuurgebieden in Limburg veilige te stellen, inclusief de daarbij behorende monumenten. Sinds 1931 is er al 9000 hectare natuur beschermd verdeeld over 80 gebieden en meer dan 50 monumenten zoals kastelen, boerderijen en (water)molens. Voor de microavonturen Dutch Mountain Trail en Krijtlandpad doneren wij €25 aan Quercus Aankoopfonds Natuur. Met onze donaties kopen we natuur aan en steunen we het behouden van de waardevolle natuur. Op deze manier zorgen we ervoor dat we onze prachtige natuur door kunnen geven aan de komende generaties.

Logo van Stichting het Limburgs Landschap
Stichting De Paardenkamp

Stichting De Paardenkamp is het nationaal rusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden in Soest.
Zij zette zich er voor in dat alle 45.000 paarden en pony’s na hun twintigste levensjaar kunnen genieten van een welverdiende oude dag.  Dankzij donateurs en vrijwilligers vinden 120 paarden en pony’s een goed verzorgd thuis op de drie boerderijen van Stichting de Paardenkamp. Per microavontuur Ravotten in Soest doneren wij €25  aan Stichting de Paardenkamp.  Met onze donaties dragen we bij aan de huisvesting, voeding en (medische) zorg van de oudere paarden en pony’s.

Logo van Stichting De Paardenkamp
Dommelbimd

De Dommelbimd is een authentiek Dommeldalgebied van 6,5 hectare. In 2015 is het behoud van dit natuurgebied definitief veilig gesteld. Met de donaties hebben burgers het gebied aangekocht, ingericht, is achterstallig onderhoud uitgevoerd en kunnen ze het gebied de eerste 10 jaar beheren. Met de donaties van Avontuur Dichtbij kunnen ze het gebied verder onderhouden. Met de boekingen van In de voetsporen van Van Gogh dragen we bij aan de natuurbeschermingsprojecten.

Logo van Dommelbimd