Zeilweekend Waddenzee

Klaar voor een zeilweekend vol avontuur? Kom aan boord van ons traditionele zeilschip, geniet van de wind in de zeilen, proef de zilte zeelucht en ontdek de Waddenzee. Al fietsend ontdek je Vlieland én Terschelling. Wie ziet als eerste een zeehond?

De data voor dit microavontuur komen binnenkort op de site.

Zeilweekend op de Waddenzee​

 • Samen met Naupar heeft Avontuur Dichtbij een lang zeilweekend ingepland voor een heerlijk micro-avontuur op zee. Je ontdekt de Waddenzee vanaf een traditioneel zeilschip en slaapt 3 nachten aan boord. Tijdens dit zeilweekend legt het zeilschip aan op Terschelling en op Vlieland. Op de eilanden staat een fiets voor je klaar, zodat je op eigen gelegenheid het eiland kan verkennen, maar op Terschelling staat ook nog iets leuks gepland! 

  Het zeilweekend staat gepland van 29 april t/m 2 mei 2021.  Belangrijk om weten is dat dit arrangement doorgaat bij min. 16 deelnemers. Als we 6 weken voor vertrek niet het minimale aantal reizigers hebben, dan nemen we contact met je op. 

Voor wie?

De avontuurlijke water- en natuurliefhebber die het heerlijk vindt om wakker te worden met de zilte zeelucht.

 • 3 overnachtingen in een 2- of 4-persoonscabine op het zeilschip
 • beddengoed & handdoekenset
 • maaltijden aan boord: 3x ontbijt, 1x lunch, 2x diner inclusief frisdrank
 • 1 dag fietshuur Terschelling
 • culinaire fietsexcursie op Terschelling incl. lunch
 • 1 dag fietshuur Vlieland
 • vervoer naar en van Harlingen
 • alcoholische dranken bij de maaltijden, alle drankjes buiten de maaltijden
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
 • fooien voor personeel aan boord
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Dag tot dag

Dag 1 — inschepen Harlingen

Je wordt om 20 uur verwacht in de haven van Harlingen, de trein stopt vlakbij op Station Harlingen Haven. Je gaat aan boord en maakt kennis met de bemanning en de andere reizigers. De schipper neemt samen met jullie de route, de planning en de regels aan boord door. Afhankelijk van de wind en getijden kan de route altijd weer aangepast worden. Na de uitleg kunnen jullie kiezen om rustig aan boord te verblijven of om nog wat te gaan eten of drinken in de gezellige haven van Harlingen. Slapen doe je aan boord in je comfortabele hut.

zeilen waddenzee
terschelling zeilen wadden

Dag 2 — fietsen op Terschelling

Na het ontbijt is tijd om te gaan zeilen! De trossen gaan los en het zeilschip vaart de Waddenzee op. Sinds 2009 behoort de Waddenzee tot UNESCO Werelderfgoed, en werd hiermee een erkend biologisch ecosysteem. ’s Werelds grootste aaneengesloten systeem van geulen en zandplaten maakt een dynamisch landschap dat voortdurend verandert. Dit maakt de Waddenzee tot een uniek leefgebied voor heel veel diersoorten; je komt hier zeehonden tegen en veel verschillende soorten vogels. De bemanning vertelt je graag meer over de stroming en hoe je kan helpen bij het zeilen.
Aan het einde van de ochtend ga je van boord op Terschelling. De fietsen staan al op jullie te wachten, samen met jullie gids voor de excursie van deze middag: ‘De Zilte Smaak’. Je maakt een unieke fietstocht langs de Waddendijk naar de zilte groentetuin waar je zal plukken en proeven van de zilte smaken van Terschelling. Je luncht aansluitend in de (tuin bij de) kookstudio van Flang.

Daarna is er tijd om het eiland te gaan verkennen. Fiets ook zeker langs de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. ‘s Avonds geniet je van een heerlijke maaltijd aan boord.

Dag 3 — fietsen op Vlieland

Waarschijnlijk heb je goed geslapen, de zeelucht zorgt voor een heerlijke nachtrust. Na het ontbijt is het weer tijd om verder te varen. Jullie zeilen naar Vlieland en ook daar staan in de haven de fietsen op jullie te wachten.

Vlieland is niet groot, je kunt in een paar uur het hele eiland rondfietsen. Wij zorgen voor leuke tips; een bezoek aan Het Posthuys voor koffie of lunch vinden wij in ieder geval een echte aanrader! Na een dag heerlijk uitwaaien op mooi ‘Vlie’ wacht er ‘s avonds een smakelijke maaltijd aan boord op jullie.

fietsen op vlieland
zeilreis wadden

Dag 4 — terug naar Harlingen​

De schipper vertelt bij het ontbijt hoe de dag eruit zal zien. Dit is namelijk – je raadt het al – afhankelijk van het getij en de wind. De opties zijn nog wat langer op Vlieland blijven of juist wat langer gaan zeilen. In ieder geval varen jullie over de Waddenzee terug naar de haven van Harlingen. Rond 17 uur komen jullie daar aan en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en de boot. Hopelijk keer je heerlijk uitgewaaid en ontspannen naar huis!

Waar slaap je?

Je verblijft op de boot Linde. Vroeger was dit een vrachtschip, maar tegenwoordig is dit een ruime en stijlvolle zeilklipper. Op het dek zijn veel bankjes en een hoge opbouw en reling. Aan boord van het schip is het prettig ruim, ook is er een bar en open keuken. Elke hut heeft verwarming, warm en koud water, een raam, een kleine kledingkast en plek voor bagage. Het sanitair zit op de gang. 

 

Previous
Next

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Dit microavontuur start en eindigt in de haven van Harlingen. Dit is prima bereikbaar met de trein, Station Harlingen Haven ligt vlakbij de haven.

Minimum aantal deelnemers

De data voor dit microavontuur komen binnenkort op de site. 

Belangrijk om weten is dat dit zeilweekend doorgaat bij 16 deelnemers. Mochten we 6 weken voor vertrek niet het minimale aantal reizigers hebben, dan nemen we contact op. 

Flexibele route

Tijdens dit zeilweekend vaar je over de Waddenzee naar de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. De route kan op het laatste moment worden aangepast door de wind, het getij en de weersomstandigheden. Een flexibele instelling is dus vereist tijdens dit avontuur.

 

zeilen waddenzee

Samengesteld door Christiaan van NAUPAR

NAUPAR is een samenwerking tussen van de Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer Stavoren. Ze hebben meer dan 40 jaar ervaring in het toerisme en organiseren reizen voor veel verschillende branches, zoals scholen, bedrijven en families. Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen en meer dan 200.000 gasten per jaar is NAUPAR een van de bekendste zeil organisaties in Nederland. Bij NAUPAR ben je in goede handen!

Meer zoals deze trip

Maashorst

Bezoek onze presentaties tijdens de online reisbeurs van Better Places