Wandelen door Belgisch Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Belgisch Limburg! Hier vind je uitgestrekte heidevlakten, spiegelende waterplassen en prachtige groene bossen met hoge toppen. Je wandelt over vlonderpaden, langs paarse heide en moerasgebied naar het Be-MINE Mijnmuseum van Beringen waar je de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen ontdekt.

3 dagen vanaf €205

Natuur en geschiedenis in Belgisch Limburg

In de omgeving van Beringen in Belgisch Limburg vind je uitgestrekte heidevlakten, spiegelende waterplassen en prachtige groene bossen met hoge toppen. Je wandelt door Bosland (het grootste bos van Vlaanderen) en de vallei van de Zwarte Beek; over vlonderpaden, langs paarse heide en moerasgebied. Limburg is ook het land van de verlaten kolenmijnen. In het unieke herbestemmingsproject Be-MINE bezoek je het Mijnmuseum van Beringen waar je de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen ontdekt.

Inclusief
  • 2 overnachtingen in tweepersoonskamer in B&B de Kroonhoeve
  • maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch (op dag 2)
  • reisbeschrijving met route en GPS-tracks
  • mijncultuur-wandeling met gids.
Voor wie?

Voor de liefhebber van wandelen, Belgische gastvrijheid en geschiedenis.

Exclusief
  • vervoer van en naar het arrangement
  • reis- en annuleringsverzekering
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds € 25 per boeking
  • bijdrage SGR € 5 p.p.
  • niet genoemde maaltijden
  • drankjes

Dag tot dag

Dag 1 — aankomst in Beverlo

Je komt aan bij de Kroonhoeve in het dorpse Beverlo waar je de komende twee nachten logeert. Na een hartelijke ontvangst kun je meteen een korte, verkennende wandeling maken, de B&B ligt aan de rand van het bos. Het is ongeveer een kwartiertje lopen naar het nabijgelegen Landerhuys mocht je daar willen dineren. In het dorp Beverlo, Korspel en Beringen zijn ook nog andere opties. Via de uitgestrekte vlaktes op de heide kun je genieten van een heerlijke avondwandeling na het eten of loop je terug naar de B&B. Misschien schuiven jullie in de gezamenlijke woonkamer nog even aan bij de open haard! 

 

wandelen beringen

Dag 2 — Blueberry Fields

Na een heerlijk ontbijt trek je de ongerepte natuur in. Vanuit de Kroonhoeve wandel je zo Bosland in, dit is het grootste bos van Vlaanderen. Als je de uitgewerkte route volgt, maak je een wandeling aan de rand van het militair domein. Hier zie je naast bos ook (paarse) heidevlaktes, zandduinen, turfputten en holle wegen. In de bekende Vallei van de Zwarte Beek  loop je over vlonderpaden door een moerasgebied met unieke fauna en flora. Bij het Koersel Kapelleke kun je water tanken bij de heilige bron en de uitkijktoren beklimmen met prachtige vergezichten. In de middag kom je aan bij Blueberry Fields, een puur-natuurpark met weiden, vijvers, bos en natuurlijke velden met blueberries. Hier kun je na een wandeling goed en gezond eten. Je bent vast toe aan een lunch (inclusief)! Wat dacht je van een blauwe bessentaart met blauwe bessen thee?  Vanuit Blueberry Fields is het nog ongeveer een uurtje lopen terug naar de B&B. Voor het diner hebben jullie veel opties in de omgeving of misschien wandelen jullie wel weer naar Restaurant Landerhuys. 

 

Dag 3 — bezoek aan Be Mine

Na het ontbijt trekken jullie de wandelschoenen weer aan en kun je een fascinerende wandeling maken langs de Beringse tris -een heuvel met prachtige vergezichten- en door het industrieel mijnerfgoed. Dan kom je aan bij Be-mine, het ambitieuze herbestemmingsproject voor de voormalige steenkoolmijn van Beringen. Op de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen zijn er voor bezoekers mogelijkheden zat: je kunt je verdiepen in de Limburgse mijngeschiedenis met een ondergrondse simulatie, er is een gidstocht door de oude gebouwen (inclusief) en je kunt rondwandelen over het enorme terrein. Hier is een multiculturele woonwijk gebouwd, bezoek de moskee, downhill van de avonturenberg of neem een kijkje in het grootste duikcentrum van België. We raden je aan om voor de lunch een gezellige eettent in de multiculturele wijk te zoeken! Een wandeling door de Vossenberg brengt je weer bij de B&B, waar je de bagage ophaalt en weer naar huis toe reist.

wandelen beringen

Waar slaap je?

Je logeert in B&B de Kroonhoeve in het gehucht Beverlo, in de omgeving van Beringen. Dit is een verbouwde boerderij uit de jaren 50. In de gezellige ontbijtkamer kan je genieten van een uitgebreid ontbijt. Er is ook een compleet ingerichte keuken waar je gebruik van mag maken. De Kroonhoeve ligt op bijna een half uurtje fietsen van het centrum van Beringen.

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Beringen is met het openbaar vervoer bereikbaar. Na boeking ontvang je meer informatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Meenemen

Tijdens dit weekend zijn veel activiteiten mogelijk: klimmen, zwemmen etc. Neem dus sportieve kleding en goede schoenen mee!

Reisbeschrijving

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Kevin

Als Belg met meer dan 10 jaar ervaring als reisprofessional in Nederland, denk ik te weten hoe Nederlanders willen reizen. Ik organiseerde (groeps)reizen over de hele wereld en ging mee om als begeleider, zo leer je de reizigers echt kennen. Sinds enkele jaren inspireer ook vele Nederlanders over de mooiste  plekken in mijn thuisland, met name de Belgische provincie Limburg. 

Meer zoals deze trip

Bezoek de online reisbeurs

7 maart

Bezoek onze presentaties op  7 maart om 13.30 en 15.30 op de online reisbeurs.