Microavontuur Oosterschelde

De Oosterschelde ken je natuurlijk van de Oosterscheldekering, maar wist je dat je hier ook talloze micro avonturen kunt beleven? Ga bijvoorbeeld zeewier plukken, spot walvissen vanaf het vasteland of maak een kajaktocht onder begeleiding van een gids.  

3 dagen vanaf €

Wind en water in Oosterschelde NP​

Bezoek aan Deltapark Neeltje Jans
+  Walvissen kijken vanaf de kust dus zonder motorboot
Goed bereikbaar per openbaar vervoer

Tijdens dit micro-avontuur ga je op bezoek in het Nationale Park Oosterschelde, het grootste én natste nationale park van Nederland. Het landschap wordt hier bepaald door weer en wind en is de perfecte speeltuin voor bijzondere avonturen. Ga op bezoek bij de Neeltje Jans, pluk en eet je eigen zeewier en wandel langs het havenhoofd van Zierikzee op zoek naar bruinvissen, de kleinste walvissoort ter wereld. Ook kun je hier gaan zeekajakken met een gids of het water op met een motorboot om de walvissen van dichterbij te bekijken. 
Voor wie?

Natuurliefhebbers, vogelspotters en wildkijkers.

Inclusief
  • 2 overnachtingen met ontbijt in Zierikzee 
  • Entree Deltapark Neeltje Jans
  • Rondvaart over de Oosterschelde
Exclusief
  • dranken tijdens de maaltijden
  • entreegeld nationaal park

Microavontuur Nationaal Park Oosterschelde

Dag 1 — Neeltje Jans

Vertrek vroeg vanuit huis om de reis naar het prachtige Zeeland te maken. Na aankomst bezoek je Deltapark Neeltje Jans, een ticket is bij de prijs inbegrepen. Met dit ticket krijg je entree tot het park en toegang tot alle shows, bezienswaardigheden en attracties. Ook krijg je met dit ticket een rondvaart over de Oosterschelde met het schip ‘Christiaan B.’ Deze is niet van tevoren te reserveren en je krijgt bij het afhalen van het ticket een tijd toegewezen. Tevens heb je toegang tot het binnenste van de Stormvloedkering. Het is een unieke ervaring om dit machtige bouwwerk te ervaren wanneer je bovenop één van de pijlers staat!

Op Neeltje Jans zijn talloze wandelpaden uitgezet, kies voor een wandeling die past bij jouw wensen. Je kunt er vogels spotten, zeewier plukken met een excursie (niet inbegrepen) of uitwaaien langs het water.

Na je bezoek aan Neeltje Jans rijd je naar Zierikzee, een gezellig havenstadje waarop volop leven in de brouwerij is. Kies uit een van de talloze restaurantjes in de omgeving of dineer bij het restaurant van de accommodatie. 

Bruinvissen Oosterschelde

Dag 2 — Vogels en Bruinvissen

De dag begint met een heerlijk ontbijt. Vandaag ga je, met een goed gevulde maag, een wandeltocht maken bij Zierikzee op zoek naar bruinvissen. De wandelroute Levensstrijd voert je te voet langs water en land. Neem een verrekijker mee want er zijn ook diverse locaties om vogels te spotten. Deze wandelroute is bijna 10 kilometer lang en leidt je vooral over verharde paden. Het inkorten van de route is desgewenst mogelijk.

Bij uitkijkpunt De Kiekuut heb je grote kans om in het voorjaar kieviten te zien en gedurende het hele jaar kun je hier lepelaars treffen. Je volgende stop is bij het havenhoofd van Zierikzee, waar je Station Bruinvis treft. Dit is dé plek van de Oosterschelde om bruinvissen vanaf het vasteland te zien. Tuur met je verrekijker het water over en indien ze er niet te zien zijn, geniet dan van het prachtige uitzicht op de Zeelandbrug in de verte. Bruinvissen zijn maar kort boven water en lijken eigenlijk nog het meest op dolfijnen. Zie je een snelle vin boven het wateroppervlak uitsteken, dan heb je een bruinvis gespot!

Hierna loop je verder over de dijk en langs het water. Speur de horizon af op zoek naar scholeksters, zilverreigers en andere vogels. Na ongeveer 3 uur wandelen kom je terug in Zierikzee,

Dag 3 — Zeewierwandeling

nog schrijven 

culinaire uitjes

Locatie en verblijf

Hemels overnachten doe je in De Zeeuwse Hemel in Zierikzee. Deze kleinschalige accommodatie ligt in het hart van Zierikzee en beschikt over drie charmant ingerichte kamers in een authentiek pand. Het uitgebreide ontbijt zorgt ervoor dat je met een goed gevulde maag het avontuur tegemoet gaat. 

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Zierikzee is goed bereikbaar per bus. Op 5 minuten loopafstand van Neeltje Jans is eveneens een bushalte.

Beschikbaarheid
Reisbeschrijving

Binnen 2 werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Antonette

Wandelaar, schrijver en wereldreiziger zijn de drie woorden die mij het beste omschrijven. Ik hou van de bergen, maar ook van de uitgestrekte bossen van De Veluwe. Wanneer ik niet op reis of aan het schrijven ben, geniet ik graag van een goed boek bij het vuur of het luisteren van een inspirerende podcast.

Meer zoals deze trip

Texel
Culinair
Culinair Texel

Verblijf in een authentieke stolpboerderij en geniet van de natuur en culinaire hoogstandjes.
3 dagen vanaf € 395

Lees meer
wandelen beringen
Actief
Wandelen Belgisch Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Belgisch Limburg! Hier vind je uitgestrekte heidevlakten, spiegelende waterplassen en prachtige groene bossen met hoge toppen.
3 dagen vanaf €205

Lees meer
winter in de biesbosch
Natuur
Winter in de Biesbosch

Geniet van een paar dagen middenin de natuur van de Biesbosch en kom heerlijk tot rust in je comfortabele Wikkelhouse aan het water.
3 dagen voor € 240

Lees meer