Beleef de
Nationale
Parken

Ontdek ze allemaal

Lees meer

Fietsen langs de Maasroute in Limburg

Deze bijzondere vierdaagse trip voert je langs de Limburgse oevers van de Maas.  Je fietst een deel van de Maasroute en komt door bosrijke natuur en typisch Limburgse dorpjes. Vanaf bisschopsstad Roermond fiets je langs de Maas en de Maasplassen naar Venray. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten op Moeder Maas. Kunstenaar Patrick Kusters verfraaide de Limburgse Maasroute met enorme zitplaatsen om in alle rust te kunnen genieten van de omgeving.

Fietsen langs de Maasroute

Ode aan het Limburgse Landschap

Speciaal voor Ode aan het Landschap hebben we een aantal arrangementen ontwikkeld. Actief buiten zijn en genieten van de schitterende Nederlandse landschappen staat in deze arrangementen centraal.

 • Prachtige fietsroute langs de Maas
 • Binnenstad Roermond
 • Ervaar de Limburgse gastvrijheid
 • Overnachtingen in hotel en sfeervolle B&Bs
 • Wandelen in prachtige Nationaal Park de Maasduinen
Voor wie?

Voor iedereen die geniet van cultuur,  de natuur langs de Maas en Limburgse gastvrijheid

 • 3 overnachtingen 
 • 3 x ontbijt, 2 x lunchpakket 
 • Limburg Card met kortingen op verschillende locaties
 • Beschrijving fietsroute
 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage aan Het Limburgs Landschap  €25 per boeking
 • Transport naar Roermond en vanaf Venray
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking
 • Bijdrage SGR €5 per persoon

De planning

Dag tot dag

Dag 1

Ontdek de prachtige binnenstad van Roermond

Vanuit station Roermond fiets je de Roermondse binnenstad in. Vandaag fiets je in totaal slechts zo’n 17 km, zodat je alle tijd hebt om de bezienswaardigheden van Roermond te bekijken. Breng een bezoek aan de VVV, hier ligt de Limburg Card voor jullie klaar, waarmee je op verschillende plekken korting kunt krijgen. Roermond is rijk aan historische gebouwen en monumenten. Zoals de Sint Christoffelkathedraal met het gouden Christoffelbeeld of de prachtige Munsterkerk, allebei gratis te bezichtigen.

Roermond is ook de stad van Rijksbouwmeester dr. Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. Zijn vroegere woonhuis is nu een museum. Binnen 15 minuten fiets je naar het Kapellerkwartier met bedevaartkerk Kapel in ’t Zand. Interessant is de kapel met danktegeltjes. In het Kruiswegpark ernaast vind je onder meer een kruiswegroute.  Vlakbij de kapel ligt ook het ‘oude kerkhof’ met het beroemde ‘graf met de handjes’. Vervolgens fiets je naar je hotel in Swalmen. 

Maasroute
Maasroute

Dag 2

Fietsen van Asselt naar Venlo

Na het ontbijt stap je weer op de pedalen en vervolg je de Maasroute richting drakendorpje Beesel. Met het veerpontje steek je de Maas over naar Kessel. Hier vind je kasteel De Keverberg, één van de oudste kastelen van Nederland, en heel apart: ook het modernste. Het uitzicht over de Maas is hier fenomenaal. Fiets langs de Maas naar Tegelen en breng hier een bezoek aan de Keramiekschuur. Vanaf Tegelen is het nog een klein stukje fietsen naar Venlo. In Venlo ervaar de Limburgse joie de vivre op zijn best. Rondom het oorspronkelijk als kasteel ingerichte stadhuis van Venlo vind je veel gezellige terrasjes. Breng zeker ook een bezoek aan het prachtige Limburgs Museum in Venlo. Het museum heeft bijzondere multimedia exposities over de natuurlijke en culturele geschiedenis van Limburg. Je overnacht in een sfeervolle B&B.

Dag 3

Fiets de Maasroute naar Geijsteren

Na een goede nachtrust stap je verkwikt weer op de pedalen. Je fietst door de rivierduinen met prachtige bossen en heidevelden langs de Duitse grens naar het historische Arcen. Het  gezellige stadje wordt terecht de ‘Parel van de Maasduinen’ genoemd en is ook een kuuroord. Hier vind je de prachtige Kasteeltuinen van Arcen. Doe inspiratie op in de meer dan 15 verschillende tuinen rondom een 17e-eeuws kasteel. Vlakbij ligt de Hertog Jan Brouwerij, met een uitnodigend terras. Je fietst via een mooie route door de natuur naar een leuk voetveer , wat wederom uitkomt op een gezellig terras. Het is dan nog een klein stukje fietsen naar het charmante dorpje Geijsteren. Je overnacht hier in een knusse B&B.

Maasroute

Dag 4

Fietsen en wandelen in NP de Maasduinen

Vandaag ga je niet alleen fietsen, maar ook wandelen. Je maakt een mooie fietstocht  van in totaal 28 km. De tocht gaat voor een groot deel door Nationaal Park de Maasduinen, volgens sommigen het mooiste Nationale Park van Nederland. Liefhebbers kunnen daarnaast in het park een mooie wandeling maken. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen tussen de 2,5 en 8 km. De Maasduinen vormen de langste rivierduinengordel van Nederland. Je wandelt door een ongerept gebied met hoge rivierduinen, uitgestrekte heidevelden, gevarieerde bossen en talrijke vennen en waant je ver van de bewoonde wereld. Een geweldige afsluiting van je Maasroute in Limburg en een werkelijke Ode aan het Landschap. 

Via een mooie route door het nationale park fiets je naar Vierlingsbeek, het eindstation van je microavontuur. 

Overnachtingen

Waar slaap je?

Tijdens je verblijf in de verschillende accommodaties die we voor je hebben gereserveerd, ervaar je de Limburgse gastvrijheid op zijn best. In Asselt verblijf je in een fijn hotel, in Venlo en Geijsteren in sfeervolle B&Bs. 

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer
 • Kleding voor verschillende weertypen
 • Wandelschoenen
 • Eventueel kun je fietsen meenemen, deze kunnen we ook voor je reserveren
NB. Als je een fiets huurt, moet je deze met de trein terugbrengen naar Roermond. 

De trip is op aanvraag. Na boeking nemen we binnen twee werkdagen contact met je op om de boeking te bevestigen.

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van gebruik van het openbaar vervoer. Roermond en Venray zijn goed bereikbaar met de trein. 

Voor elke boeking doneren wij € 25 aan het Limburgs Landschap. Deze natuurbeschermingsorganisatie werkt al 90 jaar aan het beschermen van waardevolle Limburgse landschappen en monumenten. Zo help je mee aan het behoud van het prachtige Limburgse landschap waarvan je tijdens je reis geniet! 

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbeschrijving Ode aan het landschap: Limburg

Na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route, locatie en activiteiten in het programma. 

Ode aan het landschap

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft 2021 uitgeroepen tot het themajaar Ode aan het Landschap. Deze route is samengesteld in het kader van dit thema. 

In 2021 werken zeven partners samen om meer kennis, aandacht en waardering te genereren voor ‘ons eigen’ Nederlandse landschap. Een heel jaar lang zijn er kunstprojecten, tentoonstellingen en excursies in de Achterhoek, Flevoland, Friesland, in de Hollandse Waterlinies, Limburg, Nationale Parken en Noord-Holland. De route voor Limburg is samengesteld in samenwerking met Hart van Limburg. 

Meer zoals deze trip