Beleef de
Nationale
Parken

Ontdek ze allemaal

Lees meer

Kanovakantie Weerribben

We hebben allemaal weleens van Giethoorn gehoord, maar weet je dat er nog veel meer te ontdekken is in de Nederlandse Weerribben in de Kop van Overijssel? Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen en varen maar kanovaren is het allermooiste! Ga peddelend op avontuur tussen muren van riet in het groen.

4-daags avontuur

Kanokamperen in het
groene doolhof

Samen met de natuurliefhebbers van de kanoschool leer je alles over de juiste techniek om je kano goed over het water te bewegen. Na de uitleg over veiligheid en peddeltechnieken maak je dagtochtjes op het water om te oefenen. Op de derde dag begint het echte avontuur en stap je in de kano voor een lange tocht! Je neemt bivakspullen mee want je kampeert onderweg in een tent om pas de volgende dag weer terug te peddelen. Zo beleef je de natuur optimaal! Klaar voor dit avontuur op het water?

Voor wie?

Voor elke sportieve natuur- en waterliefhebber die van avontuur houdt.

 • 2 x overnachting in een trekkershut op het recreatiepark
 • 3x ontbijt, 2x lunchpakket, 2 x 3-gangen diner
 • een techniekles peddelen
 • tweedaagse kanotrip met overnachting in tent  
 • 4 dagen je eigen kano
 • transport van en naar het arrangement
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds € 25 per boeking
 • bijdrage SGR € 5 p.p.
 • drankjes
 • fietsverhuur
 • entreegelden

De planning

Dag tot dag kanovakantie Weerribben

Dag 1

Aankomst, uitleg en eerste kanotocht

Ready to paddle? In de middag (vanaf 15.00 uur) kun je inchecken bij je trekkershut. Dit is leuk houten hutje, meestal aan het water. Het sanitair is gedeeld. Aan het eind van de middag volgt de kennismaking met de kanoschool waar echte experts je alles leren  over Canadese kano’s. Zo heb je meteen een idee van wat je de aankomende dagen gaat doen. In de avond kan je zelf alvast een proeftochtje maken. Je kan zelfs je kano voor je huisje parkeren. Geniet van de rust en ruimte om je heen! Het 3-gangen diner is vanavond in het restaurant van het recreatiepark.

kanovakantie weerribben
kanovakantie weerribben

Dag 2

Techniekles en voorbereiding kanokamperen

Vandaag is het tijd om het kanoën onder de knie te krijgen. Misschien kun je al een beetje kanoën? Ook als je het nog nooit hebt gedaan: geen probleem. De instructeur laat je een aantal basisprincipes zien, waardoor je zult merken dat de kano zeer stabiel is. Door de juiste peddeltechniek zul je blessurevrij peddelen, kun je langere tochten maken en voel je je veilig op het water. Gevolg: meer plezier op het water. De instructeur heeft voor iedereen de juiste tips en zal je klaarstomen voor het echte werk: de kano- & kampeertrip morgen.

In de middag gaan jullie de kano’s voorbereiden voor de langere tocht én alvast oefenen met het opzetten van de tent. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om relaxed een kanotocht te maken in de middag. Of neem je kano mee om te gaan dineren (niet inbegrepen) in Ossenzijl?

Dag 3

Kanovakantie Weerribben start kanokampeertocht

Door de techniekles weet je nu alles over de boog- en trekslag en ben je klaar om vandaag een mooie kanotocht van ruim 10 km te kunnen maken. Een mooie sportieve uitdaging! Je checkt uit bij je trekkershut, slaat de bagage die je niet nodig hebt op en neemt alleen mee wat je echt nodig hebt. 

Je maakt je eigen lunch klaar en pakt dan de kano in. Met een gedetailleerde routekaart word je de juiste richting op gestuurd en zo kom je in de loop van de middag aan op de plek waar je de tent kunt opzetten. Deze camping is middenin de natuur maar gelukkig niet helemaal zonder voorzieningen. Vlakbij bevindt zich restaurant Geertien, waar je heerlijk kunt eten. Vanavond is een 3-gangen diner inbegrepen (excl. drank).

kanovakantie weerribben
kanovakantie weerribben

Dag 4

Kanokamperen en terug naar de kanoschool

Hopelijk heb je goed geslapen in je tent met de geluiden van de natuur om je heen. Na een fijn ontbijt (inbegrepen) pak je alle spullen weer in je kano en ga je op pad, terug naar Ossenzijl. Volg goed de routekaart want de terugweg is anders dan de heenweg.

Bij de kanoschool kun je nog gezellig napraten en verhalen uitwisselen. De experts van de kanoschool horen nooit genoeg verhalen en genieten van iedereen die zijn of haar prachtige verhaal wil delen over hun kanovakantie Weerribben.

Overnachtingen

Waar slaap je?

De eerste twee nachten van je kanovakantie Weerribben verblijf je in een trekkershut op recreatiecentrum De Kluft.  De meeste trekkershutten staan aan het water. Je maakt gebruik van de sanitaire voorzieningen van de camping. De derde nacht ga je kamperen op een camping met eenvoudige voorzieningen.

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

Dit microavontuur is op aanvraag. We nemen binnen 2 werkdagen na boeking contact met je op. 

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer. Ossenzijl is met de bus te bereiken vanaf Steenwijk, Wolvega of Heerenveen. Vanaf het busstation in Ossenzijl is het 6 minuten lopen naar de haven. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, er zijn parkeerplaatsen. 

Vergeet vooral niet je sportieve kleding, een regenjas voor de Hollandse buien en een hoed, muts of pet. Voor het kamperen heb je een eigen slaapzak nodig, tent en matrasje worden meegegeven.

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbeschrijving

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

arij weerribben

In samenwerking met Arij

Arij is een bevlogen een zeer aimabel man. Gooi er een kwartje in en de man blijft vertellen. Maar wat een heerlijke verhalen! Zijn leven leest als een roman. Oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, was hij vele jaren directeur van een hele grote outdoorcenter in de buurt van Den Haag. 


Hij besloot met z’n vrouw met de boot te gaan varen, maar kwam terecht in de Weerribben Wieden waar hij de kanoschool van een overleden vriend verderzette.


 Als het aan hem ligt, gaat iedereen kanovaren. Maar dan moet je wel eerst even de tijd nemen om de basis te leren. Daarna zal je zien dat het een heerlijk ontspannende activiteit is waarbij je toch je hele lichaam aan het werk zet.

Meer zoals deze kanovakantie Weerribben