Wandelen door Nationaal Park de Hoge Kempen

Het enige Nationale Park van België ligt in Belgisch Limburg. Het biedt een uitgebreide waaier aan mogelijkheden en natuurpracht. Denk aan de Ardennen, maar dan mooier en leuker.  Je wandelt en fietst door uitgestrekte dennenbossen, afgewisseld met heidevelden en omgeven door veel water. Ook leer je over het mijnverleden van de streek.  Je belle-epoque-hotel ligt precies tussen Connecterra, de hoofdtoegangspoort van de Hoge Kempen, en De Wissen, de hoofdpoort van Rivierpark Maasvallei. ‘s Avonds staat er telkens een heerlijk viergangendiner voor je klaar. 

Wandelen in Vlaanderen

't Schoonste hoekje van
Belgisch Limburg​

 • Het enige Nationale Park van België
 • Terhills: wandelen tussen heuvels en rivieren
 • Mooiste Dorp van Vlaanderen
 • Limburgse mijnverleden
 • De Maasvallei en de grensstreek
Voor wie?

Voor iedereen die de heuvels en de wateren van Belgisch Limburg wil ontdekken. De wandelingen vereisen een gemiddelde conditie. 

 • 2 nachten in een tweepersoonskamer 
 • 2x ontbijt, 2x diner. 
 • uitgebreide reisbeschrijving met routes en GPS-tracks
 • audio-app
 • vervoer van en naar het arrangement
 • reis- en annuleringsverzekering
 • drankjes tijdens de maaltijden
 • overtochten met de pontjes  (€ 5 in totaal )
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds € 25 per boeking
 • bijdrage SGR € 5 per persoon

De planning

Dag tot dag wandelen in Vlaanderen

Dag 1

Stijlvol hotel bij de vaart

Aankomst bij de logies in de buurt van Terhills. Je kan een eerste wandeling maken bij het grensdorpje Lanklaar, tussen de Zuid-Willemsvaart en de Maas. Het wandelpad “Tivoli” vertrekt bij het hotel en gaat langs verscheidene waters (5km). Indien je al in de middag arriveert, kan je de wandeling van de Kikbeekbron maken (15km).

In de avond maak je in het Belle-Epoque-hotel kennis met de multiculturele keuken van het Maasland met zijn mijnwerkersgeschiedenis.5

wandelen in Vlaanderen

Dag 2

Wandelen door Hoge Kempen met heuvels en meren

Na een heerlijk ontbijt trek je de natuur in. Op twee km ligt het Nationale Park Hoge Kempen, het enige Nationale Park in België. Nergens in Vlaanderen ben je verder weg van bebouwing en autowegen. Je kan een stuk van de Lange Afstandswandeling Kempen – Maaspad (GR561) wandelen. Het Nationaal Park met donkergroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen is het ultieme wandelparadijs. Je doet de bekende Mechelse Heide aan, met de uitzichten over de grindplassen. Variatie troef en als top of the bill bekijk je het landschap vanop de terril in Terhills, met een panorama over meren, heuvels en rivieren. Is dit Vlaanderen wel? (wandeling van ca 20 km)

Dag 3

De Maasvallei en grensstreek

Je begint de dag met een halve dagwandeling (ca 15 km). De route gaat richting de grens met Nederland en water is de rode draad. Je vertrekt bij de Zuid-Willemsvaart en gaat zo naar Maascentrum De Wissen. In natuurpark Negenoord heb je vanop de uitkijktoren een prachtig zicht over de Maasplassen en de wilde paarden. Dan gaat het richting de Maas zelf, die de grensrivier vormt tussen Nederland en België. Via voetgangerspontjes kan je hoppen tussen Nederlandse grensdorpjes en Belgische natuurgebieden. In de namiddag kan je een bezoek brengen aan de mijnwerkerswoning en de Tuinwijk in Eisden en/of relaxen in de mooiste wellness van de Benelux.

Overnachtingen

Waar slaap je?

Hotel aangename hotel ligt aan een pittoreske kanaaloever en het natuurreservaat Oude kanaalarm in Lanklaar. Het werd gebouwd in 1906 door brugwachter Houben en is daarmee het oudste toeristenhotel in Belgisch Limburg. Verwacht geen luxe, wel pure nostalgie. Je verblijft in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. 

De diners en ontbijten zijn inbegrepen. s’ Avonds een viergangendiner in een sfeervol restaurant met panorama-ramen met zicht op de natuur of een mooi tuinterras. Desgewenst kun je ter plekke een lunchpakket regelen voor € 5 per persoon. 

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer. Het hotel ligt nabij Station Genk. Na boeking ontvang je meer informatie over de bereikbaarheid van je hotel met het openbaar vervoer.

Mocht het hotel geen beschikbaarheid hebben, dan reserveren wij een Bed & Breakfast.

Hond mee? Dat kan! Vermeld dit dan bij boeking. Extra kosten €16. 

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbeschrijving wandelen in Vlaanderen

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Kevin

Als Belg met meer dan 10 jaar ervaring als reisprofessional in Nederland, denk ik te weten hoe Nederlanders willen reizen. Ik organiseerde (groeps)reizen over de hele wereld en ging mee om als begeleider, zo leer je de reizigers echt kennen. Sinds enkele jaren inspireer ook vele Nederlanders over de mooiste  plekken in mijn thuisland, met name de Belgische provincie Limburg. 

Meer zoals deze trip