Wandelen door Belgisch Limburg

Tijdens dit arrangement maak je kennis met Belgisch Limburg. Je wandelt en fietst door het enige Nationale Park van België: Hoge Kempen. Denk aan uitgestrekte dennenbossen afgewisseld met heidevelden en omgeven door veel water. Je leert over het mijnverleden van de streek en ‘s avonds staat er telkens een heerlijk viergangendiner voor je klaar.

3 dagen vanaf €250

't Schoonste hoekje van Belgisch Limburg

Het gevoel van vakantie met mooie uitzichten kan ook zeker ook dichtbij huis gevonden worden. In Vlaanderen bijvoorbeeld! Hier ligt het Nationale Park Hoge Kempen. In dit park kun je wandelingen maken met uitzicht op bossen, heides en landduinen. De wandelingen lopen door tot aan de Nederlandse grens.  In dit gebied vind je het mooiste panorama van Vlaanderen, je ontdekt het Limburgse mijnverleden en je fiets en wandelt door de mooie Maasvallei en de grensstreek.

Voor wie?

Voor iedereen die de heuvels en de wateren van Belgisch Limburg wil ontdekken.

Inclusief
 • 2 nachten in een tweepersoonskamer 
 • 2x ontbijt, 2x lunchbox en 2x diner. 
 • uitgebreide reisbeschrijving met routes en GPS-tracks
 • wijnproeverij met kaasplankje
 • 1 dag fietshuur
 • bezoek mijnwerkerswoning
Exclusief
 • vervoer van en naar het arrangement
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
 • drankjes tijdens de maaltijden
 • entreegeld nationaal park

Dag tot dag

Dag 1 - aankomst en wandelen in De Wissen

Het hotel, gelegen aan het oude brugwachtershuisje met zicht op het water, is in pure ‘belle-epoque’-stijl en brengt jullie onmiddellijk in Franse sferen. Op vijf minuten rijden ligt het natuurgebied De Wissen hier kun je een mooie wandeling maken tussen de plassen en langs de Oude Maas waarbij je opzoek gaat naar wilde paarden en de uitkijktoren voor een uitzicht tot…. Nederland. Je wandelt langs de Maas, die de grens vormt tussen Nederland en België. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken met kans op aalscholvers en zelfs ijsvogels. Als afsluiter van de dag bezoek je de oudste wijnmakerij van België, erkend als ambacht en streekproduct. Dit moet geproefd worden, met een lekker kaasplankje erbij. Een ideaal aperitief voor het viergangendiner tussen de kristallen lusters (kroonluchters) van het hotel. 

wandelen belgisch Limburg
Belgisch Limburg

Dag 2 - wandelen door Hoge Kempen en naar Connecterra

Na een heerlijk ontbijt trekken jullie weer de natuur in. Op maar 2 km ligt het Nationale Park Hoge Kempen, het enige nationale park van België. Nergens in Vlaanderen ben je verder weg van bebouwing en autowegen. Je kunt een stuk van de langeafstandswandeling Kempen – Maaspad (GR561) wandelen. De Kempen, met donkergroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen, is het ultieme wandelparadijs. Volop variatie troef en als letterlijk hoogtepunt bekijken jullie het landschap vanaf de terril, een steenberg, in Connecterra; panoramapoort van het park. Hier heb je het mooiste panorama van Vlaanderen: uitzicht over meren, heuvels en rivieren. Je gaat je bijna afvragen of dit Vlaanderen wel is. Na de wandeling kun je eventueel nog een bezoek brengen aan het uniek gelegen wellnessparadijs van Connecterra. 

Dag 3 - fietsen door Belgisch Limburg

Voor vandaag staat een fiets staat klaar bij het hotel en ga je fietsen over het befaamde Limburgse fietsrouteknooppunt. Dit was het allereerste fietsknooppunt ter wereld, gebaseerd op de ondergronds mijngangen. Eerst langs het water naar de Tuinwijk van Eisden. Bij de mijnwerkerskathedraal staat de gids al klaar die  een kijkje geeft in een mijnwerkerswoning. Daarna fiets je verder door het nationale park naar de Mechelse Heide. Hier heeft Avontuur Dichtbij een unieke wandeling uitgestippeld tussen de zandgroeves. De fietstocht gaat daarna naar Oud-Rekem, al 13 jaar het mooiste dorp van Vlaanderen. Een prachtige fietsroute langs de Maas en Zuid-Willemsvaart brengt je weer bij het hotel waar een verdiend terrasje wacht. 

Belgisch Limburg

Locatie en verblijf

Hotel Beau Séjour ligt aan een pittoreske kanaaloever en het natuurreservaat Oude kanaalarm in Lanklaar. Het werd gebouwd in 1906 door brugwachter Houben en is daarmee het oudste toeristenhotel in Belgisch Limburg. Verwacht geen grote luxe, wel pure nostalgie.

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, we helpen je graag bij het uitstippelen van de route. 

Beschikbaarheid

Mocht het hotel geen beschikbaarheid hebben, dan reserveren wij Bed & Breakfast ‘t Vèèrke.

Reisbeschrijving

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Kevin

Als Belg met meer dan 10 jaar ervaring als reisprofessional in Nederland, denk ik te weten hoe Nederlanders willen reizen. Ik organiseerde (groeps)reizen over de hele wereld en ging mee om als begeleider, zo leer je de reizigers echt kennen. Sinds enkele jaren inspireer ook vele Nederlanders over de mooiste  plekken in mijn thuisland, met name de Belgische provincie Limburg. 

Meer zoals deze trip