Varen en fietsen in de Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een uniek unieke watersysteem op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Hier kun je kajakken door smalle beekjes, fietsen door de uiterwaarden en per fluisterboot op zoek naar bevers. Je logeert in een comfortabel Wikkelhouse middenin de prachtige natuur.

3 dagen vanaf €300,-

Zomers avontuur in de Biesbosch

Tijdens dit micro-avontuur ga op pad in een van de meest bijzondere nationale parken van Nederland: de Biesbosch. Je verblijft in een comfortabele Wikkelhouse: een duurzaam huisje gemaakt van karton,  met uitzicht op de rivier middenin de natuur van dit unieke watergebied.  Je verkent zowel de Nieuwe Dordsche Biesbosch in Zuid-Holland als de Noordwaard in Noord-Brabant. En wie weet spot je onderweg nog wel een bever! 

Voor wie?

Voor elke natuurliefhebber die van water houdt en op actieve wijze de natuur wil verkennen.

Inclusief
  • 2 overnachtingen in een Wikkelhouse incl. opgemaakte bedden en handdoeken
  • 2x ontbijt en 2x (eenvoudig) diner 
  • 2 uur kajakhuur op dag 1
  • 1 dag fietshuur en entree Biesbosch MuseumEiland inclusief rondvaart op dag 2
  • 2 uur fluisterboot op dag 3
Exclusief
  • vervoer van en naar Dordrecht
  • veerpont over de Nieuwe Merwede
  • reis- en annuleringsverzekering
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)

Dag tot dag

Dag 1 — aankomst en kajaktocht

Vandaag kom je aan bij de Stayokay, en als je nog niet in je Wikkelhouse kunt inchecken (vanaf 15.00 uur) kun je de bagage bij de receptie achterlaten. Er staat voor vandaag een kajaktocht op de planning! De kajak wordt verhuurd door de Stayokay dus je kunt het kajak avontuur meteen starten. Dit deel van de Biesbosch is bij uitstek geschikt voor het spotten van bevers en watervogels! Bevers zijn met name ’s avonds net voor zonsondergang actief (en vroeg in de ochtend) dus kijk goed om je heen terwijl je rustig peddelt. Op 10 minuten loopafstand  ligt het Biesboschcentrum Dordrecht waar ze je er graag van alles over vertellen! ’s Avonds geniet je van een diner in het hoofdgebouw van de Stayokay.

 

Avontuur Dichtbij Biesbosch fietsen

Dag 2 — op de fiets door de Biesbosch

Na je ontbijt is het tijd om op de fiets te stappen, die  klaarstaat bij de receptie. Haal hier ook meteen een kaart met fietsknooppunten op om de route voor vandaag te bepalen. Een leuke route gaat naar de Noordwaard van de Biesbosch, na een half uurtje fietsen ben je bij de veerpont over de Nieuwe Merwede die je naar Noord-Brabant brengt!

Ook in Noordwaard ligt het MuseumEiland. Hier wordt uitgelegd hoe het zoetwatergetijdengebied van de Biesbosch is ontstaan na de Sint-Elizabethsvloed van 1421. Je bezoek is inclusief een vaartocht per fluisterboot, je vaart ruim een uur door smalle kreken en sloten naar de mooiste plekjes van de Biesbosch om de prachtige natuur vanaf het water te ontdekken.

Nog tijd over? Ook leuk is het om Buitenmuseum de Pannekoek te bezoeken waar een korte wandeling van 2 kilometer is uitgezet langs een eendenkooi en een wilgentuin. ’s Avonds geniet je opnieuw van een diner in de Stayokay.

Dag 3 — varen per fluisterboot

Durf jij vroeg op te staan om de zonsopkomst op het water te ervaren? Bij het Biesboschcentrum vertellen ze je graag de mooiste plekken om de zon te zien opkomen.

Na je ontbijt is het tijd om uit te checken, je kunt de bagage achterlaten bij de receptie. Vandaag hebben wij een fluisterboot gereserveerd bij het Biesboschcentrum Dordrecht, dat op loopafstand ligt. Vaar heerlijk in je eigen tempo in volledige stilte door smalle kreken en sloten in de prachtige natuur. Een fijne manier om dit micro-avontuur in de Biesbosch af te sluiten. 

Locatie en accommodatie

Stayokay Dordrecht ligt aan de rand van het Nationaal Park De Biesbosch, in een prachtige groene omgeving en op fietsafstand van de gezellige stad Dordrecht. Je verblijft in een ‘Wikkelhouse’: een comfortabel en duurzaam huisje van gerecycled karton, middenin de natuur, uitkijkend op de rivier! Jouw Wikkelhouse heeft wél een comfortabel tweepersoonsbed, een stapelbed, badkamer met zeep & shampoo, airco, verwarming en klein keukenblok met Nespresso apparaat & waterkoker, maar geen TV en geen wi-fi.

Previous
Next

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Dordrecht is goed bereikbaar per trein. Op het station kun je eenvoudig een OV-fiets huren. Of neem je eigen fiets mee, dat kan natuurlijk ook!

Beschikbaarheid

De Wikkelhouses zitten snel vol, dus hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op beschikbaarheid! 

Reisbeschrijving

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Antonette

Wandelaar, schrijver en wereldreiziger zijn de drie woorden die mij het beste omschrijven. Ik hou van de bergen, maar ook van de uitgestrekte bossen van De Veluwe. Wanneer ik niet op reis of aan het schrijven ben, geniet ik graag van een goed boek bij het vuur of het luisteren van een inspirerende podcast. 

Meer zoals deze trip