Beleef de
Nationale
Parken

Ontdek ze allemaal

Lees meer

Op avontuur in de Weerribben

5-daagse groepsreis

Ga mee op microavontuur in de Weerribben en verken het prachtige nationale park Weerribben Wieden vanaf het land en vanaf het water. Leer hoe je moet kanovaren als een professional en maak prachtige tochten door het Nationale Park. 

5-daags avontuur

Avontuur in de Weerribben

Tijdens deze groepsreis leer je tijdens een SUP clinic hoe je stabiel op de plank blijft staan. Slapen doe je in een sfeervolle tipi tent, die voorzien is van een stretcher en luchtmatras. Kim bereidt in haar foodtruck de heerlijkste maaltijden. Je wandelt en kanoot samen met de groep, maar het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan aan de hand van een routeomschrijving en/of gps voor de mobiel.

 • Ontdek het prachtige nationaal park de Weerribben-Wieden
 • SUP clinic en zo vaak SUPpen als je wilt
 • Kano clinic en 2 mooie tochten door de Weerribben Wieden
 • Eén kano ten allen tijde beschikbaar
 • Wandelingen door de natuur en oud-Hollandse dorpjes
 • Verblijf op gezellige camping aan het water in sfeervolle tipi tenten
 • Alle maaltijden en drankjes inbegrepen, maaltijden bereid in een foodtruck
Voor wie?

Voor avontuurlijke en sportieve personen die zich graag laten verrassen door Nederland.

 • 4 overnachtingen in tipitent incl. opgemaakte bedden (stretchers met luchtmatras)
 • 4 x ontbijt , 4 x lunch, 4 x diner
 • Beschrijving van de wandelingen en boottochten
 • SUP clinic 
 • Gebruik van SUP tijdens de hele vakantie
 • Kano clinic en 2 tochten
 • Snacks en drankjes op de camping (softdrinks, bier en wijn is inbegrepen)
 • Transport van en naar Ossenzijl
 • Drankjes onderweg
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking
 • Bijdrage SGR €5 per persoon

De planning

Dag tot dag - Avontuur in de Weerribben

Dag 1

Wandelen en SUPpen in de Weerribben

Jullie micro-avontuur begint in de ochtend. Tussen 10 en 12 worden jullie verwacht bij Recreatiecentrum De Kluft. Hier staan de tipi’s voor de overnachting al klaar.  Na de kennismaking met de crew is het tijd voor de lunch. Na de lunch maak je samen een wandeling door het gebied van zo’n 8 km. Je wandelt een stuk over Zompies Zoekpad, een leuke educatieve speurtocht.

Daarna kun je de winkel van Staatbosbeheer bezoeken, waar je ook veel kunt leren over deze unieke omgeving.  Hierna maak je kennis met het Stand Up Paddling, of wel SUPpen. SUP instructice Elize leert je hoe je stabiel staat en andere geheimen van het SUPpen. Na de instructie maak je een tochtje over het water. De komende dagen kan je een SUP gebruiken wanneer je maar wilt. Met het diner wordt misschien het vuur wel aangemaakt en kun je broodjes en marshmallows roosteren in het vuur.

weerribben

Familieavontuur in de Weerribben

Dag 2

Wandelen door de Weerribben

Als je wakker wordt kun je meteen een duik nemen in het water, waarna je geniet van een heerlijk vers ontbijt. Vandaag maken jullie een wandeling van zo’n 12 km door het  prachtige gebied van de Weerribben. Jullie wandelen langs vaardorpen en molens. Misschien zie je onderweg wel een otter! Je krijgt een picknicklunch mee, en onderweg zijn er volop mooie picknickplekken. 

Tip: stop onderweg voor een drankje bij een oude kerk die nu als restaurant dienst doet. Langs de Oude weg wandel je verder. Hier staan vele prachtige huizen en je ziet bootjes in alle maten over het water varen. Terug bij de tipi’s komen de heerlijkste geuren uit de keuken van Kim en staat er drinken klaar met een lekkere snack. Tijd om een duik te nemen in het water! Mocht je zin hebben in een spelletje, Kim en Jan hebben een hoop spellen meegenomen, dus kies maar uit.

Dag 3

Kano les en tocht door de Weerribben

Na weer een heerlijk ontbijt en warme douche staat er weer wat leuks op het programma. Vandaag stappen jullie de kano in om de omgeving vanaf het water te zien. Eerst krijg je een goede instructie van Arij of een van zijn collega’s van de kanoschool. Je zal merken dat de kano zeer stabiel is en je na de training met veel meer plezier het water op gaat. Na de instructie kunnen jullie een prachtige tocht maken dwars door het rustige gebied. Jullie krijgen weer een picknicklunch mee, zodat je onderweg op een prachtige picknickplek kunt lunchen. 

Familieavontuur in de Weerribben

giethoorn

Dag 4

Wandeling vanuit Giethoorn

Vandaag bezoeken jullie het leuke vaardorpje Giethoorn. Je stapt in de auto en rijdt naar de parkeerplaats bij Giethoorn. Jan heeft een mooie wandeling van zo’n 12 km voor je uitgezet. In de ochtend is het nog lekker rustig in Giethoorn en kun je op je gemak het gezellige vaardorp verkennen. Daarna wandelen jullie door naar een eigenlijk nog leuker vaardorp met de naam Dwarsgracht. Hier is het alsof je terug in de tijd stapt. Onderweg zijn er voor de kinderen diverse opdrachten en puzzels. Terug aangekomen in Giethoorn kun je het dorp nog even doorlopen en lekker wat drinken op een terras, voordat je weer terug naar de camping rijdt.

Dag 5

Kanotocht bij zonsopkomst

We raden aan om minimaal één keer echt vroeg op te staan. Wij zorgen dan dat het ontbijt al klaarstaat met een goede kop koffie of thee. Zodra de zon op komt stap je in de kano voor een vroege tocht. Overal is het nog stil, de ochtendmist hangt nog over het water en de dieren worden langzaam wakker terwijl de zon nog een mooie rode gloed over het water geeft. Echt een super ervaring! Terug op de camping kan je nog even een uiltje knappen of met een bakje koffie nagenieten van de tocht. Na de lunch  is het dan tijd om de tas weer in te pakken en afscheid te nemen, terugkijkend op een geweldige vakantie in de Weerribben!

Overnachtingen

Waar slaap je?

Jullie verblijven op het Recreatiecentrum De Kluft, op een apart deel dat bij de kanoschool van Arij behoort. Je slaapt in een sfeervolle tipitent, voorzien van twee stretchers met luchtbedden. Het enige wat je hiervoor hoeft mee te nemen is een kussen en slaapzak (en eventueel extra dekentjes voor koukleumen). In de tipi is stroom en een lamp en je kunt er met twee tot vier personen in slapen.

 Je verblijft aan de rand van Natuurgebied de Weeribben Wieden. 

In dit gebied is veel water, prachtige wandelpaadjes en veel rust. Het plaatsje Ossenzijl is klein en er zijn niet veel winkels. Er is een kleine buurtsupermarkt en vlakbij is een leuke winkel van Staatbosbeheer.

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer
 • Kleding voor verschillende weertypen
 • Wandelschoenen
 • Slaapzak
 • Kussen

Er is geen minimale leeftijd. Wel rijden we aan dat de kinderen in het bezit zijn van zwemdiploma A.

De groepsreis vertrekt 29 juni 2022 en 14 sept 2022.

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer. Ossenzijl is met de bus te bereiken vanaf Steenwijk, Wolvega of Heerenveen. Vanaf het busstation in Ossenzijl is het 6 minuten lopen naar de haven. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, er zijn parkeerplaatsen. 

Corona test- of vaccinatiebewijs

Voor deze reis is een negatieve test- of vaccinatiebewijs verplicht. Je kunt hiervoor gebruik maken van de CoronaCheck app van de rijksoverheid.

Reisbeschrijving Avontuur in de Weerribben

Binnen een week na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

NB. Bij boeking  wordt de kinderkorting berekend aan het eind van het boekingsformulier.

Samengesteld door Jan en Kim

Kim en Jan houden ervan om je lekker ongedwongen te laten genieten. Jan neemt je mee tijdens de wandelingen en laat je de mooie natuur zien. In de foodtruck bereidt Kim de heerlijkste gerechten voor je.

 

Meer zoals deze trip