Wandelen in Zeeland

3-daagse groepsreis

Wist je dat je ook in Zeeland uitgestrekte tulpenvelden kunt vinden? Dit is duidelijke een best kept secret, onbekend bij heel veel mensen en daardoor een stuk rustiger dan de tulpenvelden rond Lisse. Tijdens dit 3-daagse micro-avontuur ontdek je wandelend hoe mooi en afwisselend Zeeuws-Vlaanderen is. Je maakt een laarzentocht door een Zeeuws ‘waddengebied’, wandelt langs bloeiende tulpenvelden naar het mooie stadje Hulst en door stropersbossen op de grens met België.  

23 april

249,- per persoon

Max 16 personen

3-daagse groepsreis Wandelen in Zeeland

Onder leiding van bevlogen wandelgids Jan maak je 3 wandelingen door Zeeland en ontdek je de verrassende diversiteit van Zeeuws-Vlaanderen. Op dag 1 maak je een unieke wandeling door het Verdronken Land, een prachtig brak water wildernisgebied. De tweede dag loop je langs kleurrijke bollenvelden naar de vestingstad Hulst. Op dag drie loop je door het Stropersbos, een prachtig natuurgebied met naald- en loofbossen op de grens, waardoor je ook een stuk door België wandelt.  Je overnacht op een gezellige camping in een sfeervolle tipitent. In haar foodtruck zorgt gastvrouw Kim voor overheerlijke maaltijden. 

Voor wie?

Voor wie samen met een kleine groep 3 dagen wil wandelen door de prachtige natuur van Zeeland.

Het wandelweekend staat gepland van 23 april t/m 25 april 2021. Belangrijk om weten is dat dit weekend doorgaat bij min. 6 deelnemers (max. 16). Mochten we 2 weken voor vertrek niet het minimale aantal reizigers hebben, dan nemen we contact op. 

 • 2 overnachtingen in tipitent  met opgemaakte bedden (luchtbed op stretcher)
 • 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner
 • wandelingen met begeleiding van wandelgids
 • snacks en drankjes op de camping
 • vervoer naar- en van Hulst
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking
 • bijdrage SGR €5 per persoon

Dag tot dag

Dag 1 — aankomst & wandeling door het Verdronken Land

Vandaag word je rond 9:30 verwacht op camping Klein Cambron in Hulst waar je de komende twee nachten verblijft. Na de kennismaking, bij een kop koffie met wat lekkers, ga je op pad. De wandeling van vandaag gaat door het Verdronken Land. Je trekt je rubberlaarzen aan en maakt een tocht van ca 3 uur. Een lokale gids neemt je mee op een tocht naar plekken waar je normaal niet zou komen.  De tocht gaat door een uitgestrekt brakwaterwildernis, een ‘waddengebied’ in Zeeland. Het is een getijdengebied en je zakt soms weg in het slip, dus je laarzen komen goed van pas! Na de wandeling rijd je terug naar de camping. Hier staat de foodtruck klaar om een heerlijke maaltijd te verzorgen! Onder het genot van een hapje en drankje is het goed napraten over de unieke wandeling van vandaag. Je slaapt in een sfeervolle tipitent, die is voorzien van 2 stretchers met een luchtbed (eventueel is een kleinere tent is beschikbaar voor alleen-boekers).

Dag 2 — wandelen naar Hulst

In de grote tent staat een vers ontbijt voor jullie klaar met koffie en thee. Hierna start je met de wandeling van ca. 19 km naar Hulst. De route gaat langs kleurrijke tulpenvelden en is in een relaxed tempo, zodat er genoeg tijd is stops onderweg. Je stopt af en toe voor een interessant verhaal van Gids Jan, een mooie foto, een kop koffie en een heerlijke picknick op een fijne plek.

Terug op de camping staan er lekkere hapjes klaar die Kim in de foodtruck alvast heeft bereid. Dan gaan  jullie gezellig samen dineren en met een drankje van de lenteavond genieten.

Dag 3 — wandeling door het Stropersbos

Je wordt wakker met de geur van verse broodjes. Na een heerlijk ontbijt stap je in de auto om naar het startpunt te rijden voor de wandeling van vandaag. Het is een wandeling van zo’n 12 km door het Stropersbos, een bosrijk natuurgebied op de grens, de wandeling gaat dan ook deels door België. Vroeger werd dit bos veel door stropers en smokkelaars gebruikt. In Stekene stoppen we voor een heerlijke kop koffie. Terug bij de auto zit het weekend erop en neem je afscheid van de groep, terugkijkend op een heerlijk wandelweekend Zeeland!

Waar slaap je?

Je verblijft op camping Klein Cambron in Hulst. Theo en Jacqueline runnen hier een kleine maar zeer gezellige camping. Je slaapt in een sfeervolle tipitent, voorzien van twee stretchers met luchtbedden.

Goed om te weten

 Meenemen

 • Kleding voor verschillende weertypen
 • Wandelschoenen
 • Rubber laarzen
 • Slaapzak

Beschikbaarheid

Deze trip heeft een vaste vertrekdatum: 23 april 2021

Bereikbaarheid

Camping Klein Cabron is slecht bereikbaar met het openbaar vervoer, we raden dan ook aan om met de auto te komen.

 

Reisbeschrijving

Binnen 2 werkdagen na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Jan en Kim

Kim en Jan houden ervan om je lekker ongedwongen te laten genieten. Jan neemt je mee tijdens de wandelingen en laat je de mooie natuur zien. In de foodtruck bereidt Kim de heerlijkste gerechten voor je. 

Meer zoals deze trip

Maashorst

Bezoek onze presentaties tijdens de online reisbeurs van Better Places