Wandelen in Zeeland

3-daagse groepsreis

Tijdens dit 3-daagse micro-avontuur ontdek je wandelend hoe mooi en afwisselend Zeeuws-Vlaanderen is. Je  wandelt langs fruitbomen naar het mooie stadje Hulst en maakt een laarzentocht door een Zeeuws ‘waddengebied’. Ook een workshop verven en vuur maken staan op het programma. Je overnacht in sfeervolle tipi tenten. In de foodtruck bereidt Kim de heerlijkste gerechten. 

3-daagse groepsreis

Wandelen in Zeeland

Onder leiding van bevlogen wandelgids Jan maak je 3 wandelingen door Zeeland en ontdek je de verrassende diversiteit van Zeeuws-Vlaanderen. We starten dit weekend met een wandeling naar het verlaten dorpje ‘Doel’, een zo goed als verlaten dorpje aan de linkeroever van de Schelde. De tweede dag wandel je door een afwisselend landschap van bossen, akkers en weilanden naar de vestingstad Hulst. Op dag drie maak je een unieke wandeling door het Verdronken Land, een prachtig brak water wildernisgebied.  Je overnacht op een gezellige camping in een sfeervolle tipitent. In haar foodtruck zorgt gastvrouw Kim voor overheerlijke maaltijden. 

Voor wie?

Voor wie samen met een kleine groep 3 dagen wil wandelen door de prachtige natuur van Zeeland.

Het wandelweekend staat gepland van 28 t/m 30 mei 2022. De reis gaat door bij 4 personen en het maximaal aantal deelnemers is 16 personen. 

 • 2 overnachtingen in tipitent  met opgemaakte bedden (luchtbed op stretcher)
 • 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner
 • wandelingen met begeleiding van wandelgids
 • Schilder workshop 
 • Bierproeverij
 • Workshop vuur maken zonder aansteker
 • snacks en drankjes op de camping
 • vervoer naar- en van Hulst
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking
 • bijdrage SGR €5 per persoon

De planning

Dag tot dag

Dag 1

Aankomst & wandeling naar spookdorpje Doel

Vandaag word je tussen half 10 en 12 verwacht op camping Klein Cambron in Hulst waar je de komende twee nachten verblijft. Na de kennismaking, bij een kop koffie met wat lekkers, ga je op pad. We gaan op pad naar ‘Doel’ een verlaten dorpje bij de kerncentrale. De oude kerk staat er nog en de oudste molen van België die nu open is als horecagelegenheid.

Na de wandeling rijd je terug naar de camping. Kim heeft de schilderspullen klaarliggen en liefhebbers kunnen samen met haar aan de slag. Je maakt een leuk schilderij van een Rubensvrouw. Het kan niet mislukken. 

Je slaapt in een sfeervolle tipitent, die is voorzien van 2 stretchers met een luchtbed (eventueel is een kleinere tent is beschikbaar voor alleen-boekers).

Dag 2

Wandelen naar Hulst

In de grote tent staat een vers ontbijt voor jullie klaar met koffie en thee. Hierna start je met de wandeling van ca. 19 km naar Hulst. Onderweg wandelen we door bossen en volgen we deels een langeafstandspad de GR5a. Je wandelt  in een relaxed tempo, zodat er genoeg tijd is stops onderweg. Je stopt af en toe voor een interessant verhaal van gids Jan, een mooie foto, een kop koffie en een heerlijke picknick op een fijne plek.

Terug op de camping staan er lekkere hapjes klaar die Kim in de foodtruck alvast heeft bereid. Leer vuur maken zonder een aansteker onder het genot van een lekkere bierproeverij. Dan is het tijd voor het avondeten en om te genieten van de zomeravond.

Dag 3

Wandeling Verdronken Land

Je wordt wakker met de geur van verse broodjes. Na een heerlijk ontbijt stap je in de auto om naar het startpunt te rijden voor de wandeling van vandaag door het Verdronken Land. Je trekt je rubberlaarzen aan en maakt een tocht van ca 3 uur. Een lokale gids neemt je mee op een tocht naar plekken waar je normaal niet zou komen.  De tocht gaat door een uitgestrekt brakwaterwildernis, een ‘waddengebied’ in Zeeland. Het is een getijdengebied en je zakt soms weg in het slip, dus je laarzen komen goed van pas! Terug bij de auto zit het weekend erop en neem je afscheid van de groep, terugkijkend op een heerlijk wandelweekend Zeeland!

Overnachtingen

Waar slaap je?

Je verblijft op camping Klein Cambron in Hulst. Theo en Jacqueline runnen hier een kleine maar zeer gezellige camping. Je slaapt in een sfeervolle tipitent, voorzien van twee stretchers met luchtbedden.

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer
 • Kleding voor verschillende weertypen
 • Wandelschoenen
 • Rubber laarzen
 • Slaapzak

Deze trip heeft een vaste vertrekdatum: 28 mei 2022

Camping Klein Cabron is slecht bereikbaar met het openbaar vervoer, we raden dan ook aan om met de auto te komen.

Reisbeschrijving Wandelen in Zeeland

Na boeking ontvang je informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Jan en Kim

Kim en Jan houden ervan om je lekker ongedwongen te laten genieten. Jan neemt je mee tijdens de wandelingen en laat je de mooie natuur zien. In de foodtruck bereidt Kim de heerlijkste gerechten voor je. 

Meer zoals deze trip