Ravotten in Soest

Behoefte aan een andere omgeving en lekker buiten zijn? Overweeg dan dit heerlijke micro-avontuur in Soest. Je verblijft in Stayokay Soest dat ideaal gelegen is vlakbij de Lange Duinen waar je heerlijk kan spelen of  een wandeling maken. Het is ook de ideale locatie voor een gezellige picknick. Breng een bezoek aan hét rusthuis voor oude paarden en fiets over de landingsbaan bij Vliegbasis Soesterberg. Stukje fietsen en dan een stukje varen kan perfect met fietsboot De Eemlijn. Wedden dat je snel weer terug wil komen?


3 dagen, vanaf € 140 per persoon

Ravotten in Soest

Lekker buitenspelen

 • Keuze uit 2-persoons en 4-persoonskamers
 • Verblijf op wandelafstand van de Lange Duinen
 • Veel kindvriendelijke activiteiten in de omgeving
 • Geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden
 • Fietsen beschikbaar tijdens het hele verblijf
 • Ideale combinatie van natuur in de duinen en cultuur bij Paleis Soestdijk of Landgoed De Paltz
Voor wie?

Voor avontuurlijke en sportieve gezinnen die zich graag laten verrassen door Nederland.

 • 2 overnachtingen in twee- of vierpersoonskamer met eigen douche en toilet
 • Opgemaakte bedden en handdoeken aanwezig
 • 2 x ontbijt  en een aperitief picknickmand
 • 3 dagen fietshuur
 • Donatie Stichting De Paardenkamp € 25 per boeking
 • Toeristenbelasting
 • Transport van en naar Soest
 • Overige maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten inclusief calamiteitenfonds €25 per boeking

De planning

Dag tot dag

Dag 1

Met een mand vol lekkers de duinen in

Na het inchecken bij de accommodatie is het de hoogste tijd om het terrein te verkennen. Stayokay Soest ligt in een bos met natuurlijk een fijne speeltuin, een plek voor kampvuur en een prettig terras. Jullie fietsen staan klaar zodat jullie er altijd gebruik van kunnen maken. Zit de vijf in de klok? Haal dan bij de balie jullie aperitief-picknickmand op. Fiets of wandel naar de Lange Duinen. Vervolgens kies je een mooie plek uit en spreid je je picknickkleedje. De mand zit vol lekkers: een flesje wijn voor de ouders, sapjes voor de kinderen en nog wat om te knabbelen. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in het zand. Kortom, een zalig begin van een relaxed micro-avontuur.

Lange duinen Soest familievakantie
Vliegtuig op de vliegbasis in Soesterberg

Dag 2

Stormbanen overwinnen en paarden knuffelen

Na een heerlijk vers ontbijt stappen jullie op de fiets naar Park Vliegbasis Soesterberg. Deze voormalige militaire basis is omgetoverd tot een park en een museum. Hier valt heel veel te beleven: er zijn twee wandelingen uitgezet, brede fietspaden, het Nationaal Militair Museum en een hele, leuke speeltuin. In de speeltuin kan je je vaardigheden als soldaat oefenen op de stormbaan, rijden met een oude militaire jeep of  helemaal natworden met de waterpomp. Van 16 augustus tot 14 maart kan je met je eigen fiets hier fietsen over de hele brede landingsbaan. Heel spannend, want die kans krijg je niet vaak.

Stichting De Paardenkamp is het nationale rusthuis voor oude paarden. Dankzij jullie en andere donateurs vinden 120 paarden en pony’s hier een goed verzorgd thuis op drie boerderijen met volop graas- en stalruimten. Breng zeker een bezoek aan boerderij Het Gagelgat. Hier kan je een rondleiding krijgen en mag je de paarden knuffelen. Nog tijd over vandaag? Er is ook nog leuke kabouterwandeling en zelfs een doolhof met kluizenaarsgrot.

Dag 3

Eemland verkennen per fiets en boot

Neem maar een broodje extra bij het ontbijt, want vandaag staat een flinke fietstocht op het programma. De Eem is een rivier die 18 kilometer lang is. Officieel begint hij bij de Koppelpoort in Amersfoort en eindigt in het Eemmeer. Onderweg naar het meer kan je stoppen bij de nog werkende molen De Windhond of  bij  de pittoreske dorpen Eemdijk en Eembrugge. Bij Jachthaven Nieuwboer kan je een sloep huren en vervolgens voor een taartje naar Theetuin Eemnes varen. Of een visje eten in de oude haven is ook een goede optie. Geen zin om terug te fietsen? Neem dan de fietsboot Eemlijn terug naar Soest.

Molen De Windhond in Soest

Overnachtingen

Verblijf in Stayokay Soest

Je verblijft in een twee- of vierpersoonskamer in Stayokay Soest. Dit comfortabele hostel ligt op wandelafstand van de Lange Duinen en is omgeven met bos. 

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van gebruik van het openbaar vervoer. Stayokay Soest is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Natuurlijk kun je ook met de auto komen. Je kunt gratis parkeren bij Stayokay.

De trip is op aanvraag. Na boeking maken we de reserveringen en nemen we binnen twee werkdagen contact met je op.

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbeschrijving

Binnen een week na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

Kim Nooyens Avontuur Dichtbij

Samengesteld door Kim en Stayokay

Kim is een Vlaamse die al meer dan 10 jaar in Amsterdam woont. Samen met haar partner en haar twee dochters van 6 en 4 jaar is ze bezig met het ontdekken van Nederland.  

Meer zoals deze trip