De duurzame grachten

Van duurzame stadstuinen in de historische binnenstad tot het prachtige polderlandschap net buiten de stad: ontdek het groene hart van Amsterdam. Ontmoet de pioniers die samenwerken aan een duurzame en gezonde stad, bezoek verborgen parels en steek ook zelf je handen uit de mouwen. Kom plukken en genieten, proeven en bewonderen.

3 dagen vanaf €450

Ontdek de stadstuinen van Amsterdam

Maak kennis met een nieuwe manier van stadslandbouw en ontdek hoe groen de stad kan zijn. Je overnacht twee nachten in Amsterdam en gaat fietsend en wandelend op pad door de natuur van Amsterdam. Je ontdekt de binnenstad op een nieuwe manier: duurzaam en innovatief. Ook ontdek je hoe dichtbij het polderlandschap en de natuur van Landschap Waterland bij de stad liggen. Op de fiets ben je er zo!   

Voor wie?

Voor stedelingen, natuurliefhebbers en iedereen die gelooft dat het anders kan.

Inclusief
 • 2 overnachtingen in een luxe tweepersoonskamer incl. ontbijt
 • 3 dagen fietshuur
 • rondleiding door stadstuin in Oost
 • Permacultuur tour
 • fietstocht door landelijk Noord met bezoek aan zorgboerderij met pluktuin
 • wandelexcursie over de Wallen
 • cacaoproeverij
 • uitgebreide reisbeschrijving met route en GPS-tracks
Exclusief
 • vervoer naar en van Amsterdam
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
 • gebruik openbaar vervoer in Amsterdam (vergeet je OV-chipkaart niet!)
 • niet genoemde maaltijden

Dag tot dag

Dag 1 — fietsen langs buurttuinen en poldernatuur

Welkom in Amsterdam! Na de incheck bij het hotel, neem je de tram naar Amsterdam-Oost. Hier krijg je de huurfiets. Eerst bezoek je Buurttuin Oost Indisch Groen. Dit is een educatieve ontmoetingsplek aan de rand van het Flevopark in Amsterdam Oost. Je krijgt een heerlijk kopje thee en leert hoe je een gemeenschappelijke tuin kunt maken. Door het prachtige Flevopark, combinatie van stadspark en natuurgebied, fiets je naar natuurspeelpark Jeugdland. 

Dan verder naar Anna’s Tuin & Ruigte, een uniek stukje poldernatuur in het Science Park. Je krijgt een interactieve rondleiding door de permacultuur tuin en ontmoetingsplek. Hierna kun je een hapje gaan eten in het bruisende Amsterdam-Oost, bijvoorbeeld bij Instock Amsterdam, waar ze producten redden die anders verspild zouden worden. Vandaag fiets je in totaal 6 km.

Groen Amsterdam

Dag 2 — fietsen door landelijk Noord

Na een goed ontbijt stap je samen met routebeschrijving op zak op de fiets richting Amsterdam-Noord. Meteen na de pont laat je de drukke stad achter. Jullie fietsen door het Vliegenbos en over de charmante Nieuwendammerdijk richting het prachtige polderlandschap van landelijk Noord. Hier staat Zorgboerderij de Marssen, waar je in de tuin je eigen lunch mag plukken en meteen een kijkje krijgt in de toekomstmogelijkheden van stadslandbouw.

 

Daarna fietsen jullie verder door het groene polderlandschap net boven Amsterdam via natuurpark ‘t Twiske en Landsmeer terug naar de stad. Buiksloterham is een nieuwe circulaire stadswijk aan het IJ waar je bij café De Ceuvel  een heerlijk vegan hapje met speciaalbiertje van Amsterdamse Brouwers kunt proeven. Vanaf hier neem je eenvoudig het Buiksloterwegveer terug naar het centrum.

Tip: bij restaurant Mediamatic kun je in een privé-kas genieten van een plantaardig 4-gangendiner.  Reservering is verplicht, doe dit op tijd!

In totaal fiets je vandaag 30 km.

Dag 3 — wandelen en fietsen door het duurzame centrum

Vandaag ga je naar de binnenstad van Amsterdam. In het bekende Red Light District maak je de Green Light wandeling, waardoor je de Amsterdamse Wallen op een andere manier ziet. In een designtas van The Upcycle krijg je een routekaart met duurzame hotspots op de wallen. Tijdens de wandeling ga je op bezoek bij bijzondere ondernemers, ontdek je geveltuintjes en minimusea en proef je lokaal gebrouwen bier en hennepthee. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur. 

Terug richting Oost fiets je langs Artis naar de Czaar Peterbuurt, een gezellige buurt waar je een kijkje neemt in de studioruimtes en winkels van duurzame ondernemers. In het Cacao Museum krijg je een bijzondere en heerlijke cacao-workshop en proef je de beste Fairtrade chocolade van de wereld. 

Je sluit de dag af op een geliefde ontmoetingsplek voor Amsterdammers: Brouwerij ‘t IJ. Vanaf hier is het een kwartiertjes fietsen naar je hotel. 

Waar slaap je?

Je verblijft in een uniek en energieneutraal 4-sterrenhotel op het Java eiland, een duurzame groene oase in Amsterdam. Waar nu hotel Jakarta ligt, vertrok vroeger de lijndienst naar Batavia. Het hotel heeft 200 luxe kamers met Indonesische invloeden en een Indonesisch restaurant en subtropische tuin.

Previous
Next

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Amsterdam is overal vandaan goed bereikbaar per trein.

Beschikbaarheid

Deze tour is individueel te boeken vanaf 2 personen.

Reisbeschrijving

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Anouschka

Op een missie om onze manier van reizen te veranderen, zodat we niet alleen onze reizen maar ook de wereld een stukje mooier maken! Ik gun iedereen de verbinding en rijke ervaring van een inspirerende reis, ook dichtbij huis.

Meer zoals deze trip

Bezoek de online reisbeurs

7 maart

Bezoek onze presentaties op  7 maart om 13.30 en 15.30 op de online reisbeurs.