Beleef de
Nationale
Parken

Ontdek ze allemaal

Lees meer

Culinair Texel

Ontdek het eiland Texel, sla de gebaande paden over en ga op avontuur! Je proeft de zilte zaligheid van de gastrofarm waar je logeert; een plek die rust, ruimte, ruwe ambacht en goed eten samenbrengt. Texel is heerlijk!

Culinair Texel

Sla gebaande paden over op Texel

Tijdens dit micro-avontuur kom je helemaal tot rust op het heerlijke Waddeneiland Texel. Je verblijft in een authentieke en luxe Texelse stolpboerderij en gaat genieten van de prachtige, veelzijdige natuur en van culinaire hoogstandjes. Op zondag kom je aan, krijg je een warm ontvangst én geniet je ’s avonds van een diner met fruits de mer. Maandag maak je een wandeling met gids over het eiland, ’s avonds krijg je weer een heerlijk diner: vis in zoutkorst.

Voor wie?

Voor iedereen die van de combinatie wandelen en culinaire hoogstandjes houdt.

 • 2x overnachting in een ‘Farm Suite’ inclusief ontbijt
 • 2x diner
 • kaartjes veerboot TESO naar en van Texel
 • wandeling met gids
 • boek: Wildpluk of Proef De Zee
 • vervoer naar Den Helder en op Texel
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds € 25 per boeking
 • bijdrage SGR € 5 p.p.
 • toeristenbelasting
 • lunch, drankjes tijdens de diners

De planning

Dag tot dag

Dag 1

Aankomst op Texel​

Op zondag vertrekken jullie richting Den Helder waar de boot naar Texel vertrekt. Eenmaal op de boot begint het avontuur echt: met de wind in je haren en het uitzicht op de Waddenzee!

Na aankomst, check-in en een warm ontvangst bij de mooie stolpboerderij van Op Oost kun je meteen genieten van de omgeving. Wandel op je gemak door het sfeervolle dorpje Oosterend en bezoek de molen Het Noorden die vlakbij ligt. Deze molen is gebouwd in 1878 en nog steeds actief. Hij wordt omringd door twee bijzondere natuurgebieden: Utopia en Drijvers Vogelweid De Bol. ‘s Avonds geniet je van een exclusief diner in het Kookatelier van je accommodatie. Lekker dichtbij!

 

Texel culinair
Texel culinair

Dag 2

Wandelen en uitwaaien

Ook het ontbijt is culinair genieten, maar je gastheer- en vrouw doen meer dan dat: ze vertellen je graag alles over het zelf oesters rapen, welke natuurgebieden en wandelpaden de beste zijn op het eiland, wat de beste vogelkijk-plekken zijn en wat er nog meer te doen is op Texel. Je krijgt de beste tips toch altijd van de locals. Bij aankomst hebben jullie al een mooi boek gekregen, misschien staan daar ook trips ter inspiratie in om vandaag te doen! Samen met de eigenaren stippelen jullie in ieder geval een mooie wandelroute uit voor vandaag en gaan jullie op pad! Tijd om uit te waaien. 

Zijn jullie ook altijd zo moe na een dag in de buitenlucht? Gelukkig hoeven jullie vandaag weer niet zelf te koken; het wordt opnieuw culinair genieten in de Kookstudio.

Dag 3

Texel

Na het ontbijt en de uitcheck heb je de hele dag nog voor je! Hopelijk heb je ook vandaag nog tijd om te genieten van al het moois dat Texel te bieden heeft.

Het zal niet meevallen om afscheid te moeten nemen van deze fantastische plek en de rustgevende omgeving. Misschien wandel je wel het hele stuk terug naar de veerboot! Of fiets vandaag naar De Cocksdorp waar de mooie rode vuurtoren van Texel staat. Op weg terug kun je nog een stop maken in het sfeervolle plaatsje Den Burg, de hoofdstad van Texel. Vlakbij Den Burg ligt de bierbrouwerij van de echte Texelse Skuumkoppe, hier kun je een rondleiding krijgen of een biertje proeven. En natuurlijk een ideale plek om een souvenir te kopen! Maar dan wordt het toch echt tijd om naar de veerboot te gaan; na ongeveer 20 minuten varen sta je weer op het vasteland.

Texel culinair

Overnachtingen

Waar slaap je?

In Op Oost slaap je in een Farm Suite. De accommodatie bevindt zich in een stolpboerderij in het dorpje Oosterend op Texel, zoals je vast wel kon raden. De accommodatie is niet alleen een hotel, maar heeft ook de Kookstudio, een restaurant met lokale producten. 

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer

De trip is op aanvraag. Na boeking nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Den Helder is goed bereikbaar per trein. Kom je met de auto, dan kun je in Den Helder parkeren, de auto daar achterlaten en op Texel alles fietsen!

Je kan ook met de auto op de veerpont TESO stappen in Den Helder. Geef bij je reservering aan of je met de auto komt of met het openbaar vervoer, en of je gebruik wilt maken van fietshuur.

Op het moment van boeken kun je kiezen voor de Goed Weer Garantie. Wanneer je hiervoor kiest, kun je tot 7 dagen voor vertrek je boeking verplaatsen naar een andere datum. 

Reisbeschrijving Culinair Texel

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

sigrid

Samengesteld door Sigrid

Mijn naam is Sigrid en ik ben het gezicht achter My Travel Secret. Samen met mijn vriend reis ik de wereld over, op zoek naar te gekke (betaalbare) plekken voor avontuurlijke reizigers, die houden van natuur en wildlife. 

Meer zoals deze trip