Cadeaubon Maashorst

De IVN trektocht door de Maashorst voert je door heidevelden, weiden, bossen en stuifduinen. Een speciale app neemt je mee op ontdekkingsreis met bijzondere verhalen over de Maashorst. En met een beetje geluk sta je in dit oeroude gebied oog in oog met de indrukwekkende wisent, de Europese bizon.

Geef een Avontuur Dichtbij cadeau

Onze cadeaubonnen:

  • Kies het avontuur dat je cadeau wil doen
  • Kies de verzendwijze: Je kan ervoor kiezen om de bon via de e-mail te ontvangen of per post in een cadeaupakket. Hierin zit het volgende: de cadeaubon gedrukt op groeipapier, korting in de IVN-webshop, chocolaatjes van de Chocolatemakers, thee van Wilder Land en anti-insect.
  • Na betaling ontvang je een code in je mailbox en wordt de cadeaubon verstuurd. 
Cadeaubon Maashorst
Mischa Kemna wandelt op de Maashorst tijdens de groepsreis
Ontvang de cadeaubon digitaal
Cadeaubon Maashorst
Cadeaupakket voor de feestdagen
Wij sturen het cadeaupakket op

De planning

Dag tot dag in de Maashorst

Dag 1

Heesch naar Vorstenbosch

Je begint je trektocht  aan de rand van het dorpje Heesch waar je door bos en kleinschalige akkerlandschap loopt. In het akkerdorpje Slabroek krijg je in het natuurcentrum een kop thee met verse kruiden uit De Maashorst. Met nieuwe energie vervolg je je wandeling richting de Bedafse Bergen. Dit is een zandverstuiving die in de Middeleeuwen is ontstaan. Vanaf hier is het nog een korte wandeling naar Vorstenbosch. 

Wisent ode Europeese Bizon in natuurgebied de Maashorst

Dag 2

Vorstenbosch naar Zeeland (NB) ​

Vandaag wandel je door een van de meest bijzondere geologische verschijnselen van Nederland: wijstgronden van de oeroude Peelrandbreuk. Hier zijn de hoger gelegen gebieden nat en de lager gebieden droog, precies andersom dus. In de middag wandel je door bos en soms een heideveldje richting het natuurhart van De Maashorst. Je loopt een stukje langs het begrazingsgebied van de wisent. 

Manou wandelend op de Maashorstvlakte

Dag 3

Zeeland naar Heesch

Op de laatste dag van je trektocht loop je door bossen, heidevelden en verstilde natuur. Onderweg passeer je Gastheren van het Landschap. Je vervolgt je weg via de Munse Heide. Tegen het einde van de trektocht kom je bij het bijzondere prehistorisch grafveld Paalgraven in het gebied Zevenbergen. Vanaf Paalgraven is het nog maar een klein stukje naar Heesch.

Maashorst wandeling door Linda