Cadeaubon Drenthe

Geniet al fietsend en wandelend van de prachtige natuur en bijzondere ontmoetingen. Vanuit je sfeervolle B&B in Ruinerwold fiets je naar Frederiksoord, één van de Koloniën van Weldadigheid. In Ruinen stap je via een VR bril in het leven van de hoogbejaarde boer Egbert, die  nog altijd leeft zoals onze grootvaders leefden. Tijdens een wandeling leer je het gebied en zijn bewoners kennen. De laatste dag kun je een bezoek brengen aan Kamp Westenbork. 

Geef een Avontuur Dichtbij cadeau

Onze cadeaubonnen:

  • Kies het avontuur dat je cadeau wil doen
  • Kies de verzendwijze: Je kan ervoor kiezen om de bon via de e-mail te ontvangen of per post in een cadeaupakket. Hierin zit het volgende: de cadeaubon gedrukt op groeipapier, korting in de IVN-webshop, chocolaatjes van de Chocolatemakers, thee van Wilder Land en anti-insect.
  • Na betaling ontvang je een code in je mailbox en wordt de cadeaubon verstuurd. 
Cadeaubon Drenthe
Schapen in de wijden van Drenthe tijdens een actieve vakantie
Ontvang de cadeaubon digitaal
Cadeaubon Drenthe
Cadeaupakket voor de feestdagen
Wij sturen het cadeaupakket op

De planning

Dag tot dag in Drenthe

Dag 1

Bezoek aan Frederiksoord

Op de eerste dag fietst je naar Frederiksoord, één van de Koloniën van Weldadigheid. In het UNESCO werelderfgoed Museum de Proefkolonie maak je kennis met het leven van de kolonisten. Onderweg hiernaar toe kom je langs het imposante hunebed D53 van bijna 18 meter lang.

Bezoek aan het Proefkolonie museum in Drenthe

Dag 2

Ruinen en NP Dwingelderveld

Op de tweede dag van je avontuur fiets je naar Ruinen om de omgeving op een interactieve manier te beleven. Je neemt plaats in een ouderwets ingerichte woonkamer en via een VR bril maak je kennis met het leven van de hoogbejaarde boer Egbert. Vervolgens maak je een prachtige wandeling door Dwingelderveld, begeleid door audio- en videoclips. 

Uitzicht over het landschap van Ruinen: Dwingelderveld

Dag 3

Kamp Westerbork

Op de laatste dag bezoek je Kamp Westerbork. In het museum word je verteld over het leven in het kamp en op het kampterrein kan je verschillende monumenten bekijken. Tussen het museum en het kampterrein loopt het Planetenpad, waarbij je leert over het zonnestelsel.

Treinwagon op de oude spoorlijn van Westerbork