Cadeaubon Belgisch Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Belgisch Limburg! Hier vind je uitgestrekte heidevlakten, spiegelende waterplassen en prachtige groene bossen met hoge toppen.  Je wandelt door Bosland (het grootste bos van Vlaanderen) en de vallei van de Zwarte Beek. Je wandelt over vlonderpaden, langs paarse heide en moerasgebied. Limburg is ook het land van de verlaten kolenmijnen. In het unieke herbestemmingsproject be-MINE bezoek je het Mijnmuseum van Beringen waar je de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen ontdekt.

Geef een Avontuur Dichtbij cadeau

Onze cadeaubonnen:

  • Kies het avontuur dat je cadeau wil doen
  • Kies de verzendwijze: Je kan ervoor kiezen om de bon via de e-mail te ontvangen of per post in een cadeaupakket. Hierin zit het volgende: de cadeaubon gedrukt op groeipapier, korting in de IVN-webshop, chocolaatjes van de Chocolatemakers, thee van Wilder Land en anti-insect.
  • Na betaling ontvang je een code in je mailbox en wordt de cadeaubon verstuurd. 
Cadeaubon Belgisch Limburg
Uitzicht van het meer langs de wandelroute in Belgisch Limburg
Ontvang de cadeaubon digitaal
Cadeaubon Belgisch Limburg
Cadeaupakket voor de feestdagen
Wij sturen een cadeaupakket op

De planning

Dag tot dag in Belgisch Limburg

Dag 1

Aankomst in Beverlo

Je start je avontuur bij een mooie landelijke hoeve, in Beringen, dat in 2020 gekozen werd tot Europa’s groenste stad. Je kan al een verkennende wandeling maken door Bosland, dat zichzelf aanprijst als het grootste ‘avonturenbos’ van Vlaanderen. Via de uitgestrekte vlaktes op de heide kun je genieten van een heerlijke avondwandeling na het eten of loop je terug naar de B&B. 

Herfstkleuren in het bos van Beringen

Dag 2

Blueberry fields

Op de tweede dag van je avontuur wandel je het Bosland in. Je maakt een wandeling aan de rand van het militair domein. Hier zie je naast bos ook heidevlaktes, zandduinen, turfputten en holle wegen. In de bekende Vallei van de Zwarte Beek loop je over vlonderpaden door een moerasgebied met unieke fauna en flora. Bij het Koersel Kapelleke kun je water tanken bij de heilige bron en de uitkijktoren beklimmen met prachtig uitzicht. In de middag kom je aan bij Blueberry Fields. Hier maak je een wandeling, pluk je de bessen en smul je hier natuurlijk van!   

De toegang tot het militair domein van Belgisch Limburg

Dag 3

Wandelen met be-MINE

Op de laatste dag maak je een fascinerende wandeling langs de Beringse tris en door het industrieel mijnerfgoed. Je beklimt zowel de natuurlijk tris als de Avonturenberg. Bij be-MINE kan je je verdiepen in de Limburgse mijncultuur of je kan door de multiculturele cité struinen met onze audio-app om de lokale verhalen te beluisteren, en uiteraard de prachtige Moskee bezoeken. Sportievelingen kunnen downhillen op de Avonturenberg of duiken/snorkelen in het grootste duikcentrum van België tussen duizenden tropische vissen. 

Uitzicht over de Beringse tris en het industrieel mijnerfgoed