Dit is reizen met Avontuur Dichtbij

Ontspannen op avontuur

Uitrusten in Gulpen tijdens de Dutch Mountain Trail trektocht

Kun je niet wachten om weer op reis te gaan en nieuwe avonturen te beleven? Dan is er goed nieuws: verrassende avonturen beleef je ook in Nederland en België. De ervaren avonturiers van Avontuur Dichtbij stelden verrassende trips samen, waarbij je helemaal tot rust komt én je (buur)land op een andere manier leert kennen. Je hoeft zelf niets uit te zoeken, je complete microavontuur wordt met één druk op de knop voor je geregeld.

De voordelen van Avontuur Dichtbij

  • Je hoeft zelf niets uit te zoeken of te regelen.
  • Unieke trips, samengesteld door avonturiers.
  • Veilig op reis: we zijn aangesloten bij de SGR.

Avontuur Dichtbij biedt verschillende verrassende weekjes of weekendjes weg in Nederland en België. Deze trips zijn samengesteld door ervaren avonturiers, die de activiteiten en accommodaties zelf getest hebben. Ze kiezen vooral voor minder bekende plekken. Dat is niet alleen leuk en verrassend voor jou als reiziger, maar het gaat ook overtoerisme bij de bekendste bezienswaardigheden tegen. De trips zijn zorgvuldig ontwikkeld en je weet zo zeker dat je de meest bijzondere plekken ziet en beleeft. Je hoeft zelf niets meer uit te zoeken of te regelen. Met één druk op de knop is je hele trip tot in de puntjes verzorgd.

Kano varen in Brabant Van Gogh Nationaal Park

Ontspannen op avontuur

We vinden het belangrijk dat je ook ter plekke ontspannen op avontuur kunt. We zorgen dan ook voor uitgebreide informatie vooraf. En als er iets is, dan zijn we 24/7 bereikbaar. Eén van onze reizigers: Ik heb via Avontuur Dichtbij de driedaagse trektocht over de Maashorst gelopen. Het was een fantastische ervaring. Van tevoren krijg je genoeg informatie om goed voorbereid op pad te gaan. Alles is onderweg goed geregeld met leuke accommodaties en zelfs ontbijt en lunch. Mocht er toch iets niet goed gaan, dan is Avontuur Dichtbij bereikbaar om je te helpen. Je voelt je echt even ver weg, dichtbij huis.”

Duurzaam reizen

Natuurlijk heeft reizen dichtbij huis volop voordelen. Je hoeft niet ver te reizen, dus het genieten start zodra je trip begint. Niet vliegen betekent ook veel minder CO2-uitstoot, wat is goed voor het klimaat. Bovendien kiezen we bewust voor duurzame accommodaties van eigenaren die een eerlijke prijs rekenen voor hun slaapplekken. Geen wurgcontracten, maar prijzen die kloppen. Daarnaast bieden we volop activiteiten in de natuur. Lange trektochten, varen of fietsen: zo maak je je hoofd helemaal leeg en kom je echt tot rust.

Steun lokale ondernemers

De weekenden en weekjes weg van Avontuur Dichtbij barsten van de verrassende activiteiten. Je leert zo een heel andere kant van je eigen land of buurland kennen. Tegelijk steun je volop lokale ondernemers en maak je kennis met enthousiaste gastheren, die je graag de mooiste verhalen over hun gebied vertellen. Denk aan de natuurgidsen van het IVN, die alles weten over de natuur in onze nationale parken. Per trip vragen we een bijdrage van 30 euro, die we schenken aan een sociaal project of een natuurbeschermingsproject. Zo draagt jouw microavontuur bij aan een betere wereld.

Nieuwsgierig? 

Wil je meer weten over microavonturen in Nederland en België? Bekijk hier ons aanbod van bijzondere trips dichtbij huis.

Bekijk deze bijpassende trips