Kerstcadeaus

De 5 leukste duurzame cadeaus voor de feestdagen

Kerstfoto met sfeerlichtjes

De dagen zijn kort en het wordt steeds een beetje kouder buiten. Dat kan maar één ding betekenen… De feestdagen komen eraan!

Ieder jaar krijgen we met z’n allen ontzettend veel mooie cadeaus, maar een groot deel daarvan hebben we eigenlijk niet nodig of beland na een paar keer gebruiken achterin de kast. Zonde! Want het kan ook anders. Wij hebben voor jou de vijf leukste duurzame kerstcadeaus op een rijtje gezet waarbij je eigenlijk helemaal niks geeft. Niets materieels in elk geval.

 

#1 Helemaal ontspannen starten aan 2023

De laatste maanden van het jaar kunnen een hoop stress bezorgen, al helemaal wanneer de plannen voor kerst en sinterklaas in het water dreigen te vallen. Iedereen kan na een jaar als dit dus wel een portie ontspanning gebruiken. Een heerlijk wellness bezoekje zal daar zeker bij helpen. En wat beter dan dit op een zo duurzaam mogelijke manier cadeau te doen. Wellness Centrum Nederland zette de drie milieuvriendelijkste wellness centra op een rijtje.

Wandelen in de sneeuw
#2 Trek eropuit met een micro avontuur

Afgelopen jaar kan voelen als een sleur, ook al is het stiekem sneller voorbij gegaan dan je had verwacht. Tijd om de sleur te doorbreken en op avontuur te gaan! Door een avontuurlijk arrangement van 3-dagen in eigen land te kiezen beperk je je CO2-uitstoot en creëer je een positieve impact op de Nederlandse economie. Win-win! Zo’n cadeau wilt iedereen wel krijgen, dus verras je naasten deze feestdagen met een duurzaam, avontuurlijk cadeau via Avontuur Dichtbij.

#3 Dat klinkt als muziek in de oren

Zeker tijdens de donkere dagen van het jaar peppen vrolijke kerstliedjes en feestnummers onze stemming enorm op. Niet meer tot laat een drankje of een dansje kunnen doen? Geen probleem wanneer je kunt dansen in je eigen woonkamer of naar het gebrabbel van andere kunt luisteren vanuit je eigen boxen. Waarom geef je geen podcast of een Spotify abonnement cadeau? Een lekker origineel en super duurzaam cadeau!

Kerstcadeaus in duurzame verpakking
#4 Een duurzaam cadeau voor een ander

Heb je iemand in je familie of in je vriendengroep die net zo begaan is met anderen en de wereld als jij? Maar weet je stiekem niet zo goed wat je hem/haar cadeau moet doen? Geeft een cadeau voor een ander. Bij OxfamNovid kun je bijvoorbeeld een geit cadeau geven aan een gezin in Niger. Je kunt er ook voor kiezen om etenswaren, speelgoed of cadeaubonnen te doneren aan minimagezinnen of een kerstbox doneren van het Nationaal Ouderen Fonds zodat eenzame ouderen ook tijdens de feestdagen een beetje contact hebben. Daarbij krijgen ze ook direct wat liefs en ontvangen ze wat lekkers.

#5 Niks... maar dan anders

Een tijd geleden kwam Greenpeace met het NIKS cadeau. NIKS is een donatie aan Greenpeace die je cadeau kunt doen of kunt vragen. Hiermee draag je bij aan een eerlijkere, leefbaardere wereld en zorg je er direct voor dat er ietsje minder spullen in de wereld belanden. Het NIKS cadeau komt in de vorm van een wit pasje dat je in de grond kunt stoppen en vervolgens binnen enkele dagen verdwenen is. Je geeft dus wel een cadeau maar de ontvanger kan het zelf oplossen tot niks. Een duurzaam cadeau als geen ander.

Back to top