Coronaproof op vakantie

Maashorst

Heb je ook zo’n zin om weer eens een trip te boeken? Komen de muren soms op je af? Het advies van onze overheid is duidelijk: ga (tot 15 mei) niet naar het buitenland op reis, verblijf zoveel mogelijk in de buitenlucht en blijf vooral veel bewegen. Wij denken dat onze arrangementen prima passen binnen deze maatregelen. De micro-avonturen van Avontuur Dichtbij zorgen voor je geestelijk welzijn en helpen tegen stress en depressie, met een positieve invloed op je humeur en mentale gezondheid!

Hoe we dat doen? Dat leggen we je graag even uit.

Ten eerste blijven we lekker dichtbij huis. Precies wat Rutte zegt: “Ga niet naar het buitenland, blijf in Nederland”. OK, Mark, dat doen we! Zo ben je snel op je bestemming en het is nog duurzaam ook.

Ten tweede zijn al onze partners professionals en nemen zij alle overheidsmaatregelen zeer serieus. Ontbijt wordt (voorlopig) op de kamer geserveerd, lunchpakketten krijg je vaak mee voor onderweg en het avondeten gebruik je op je kamer, met behulp van Thuisbezorgd.nl of het restaurant van je accommodatie. 

Ten derde kiezen wij met zorg onze activiteiten uit. Denk aan heerlijk wandelen in de natuur zodat je je hoofd kan leegmaken, fietsen waarbij je ontdekt hoe mooi Nederland is of een cursus kanovaren of suppen op het water waarbij de instructeur in de buitenlucht meer dan anderhalve meter afstand houdt.

En hoe zit het dan met groepsreizen? 

Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een groep-familiereis in De Weerribben voor de meivakantie. Wij denken dat deze familiereis coronaproof is, want slapen doe je als familie in je eigen tent, alle activiteiten zijn in de buitenlucht, het eten haal je op bij de foodtruck en je eet in je eigen tent of op het grasveld.

Uiteraard kunnen we dit alleen doen met medewerking van onze reizigers. Dus: houd je aan de regels van je gastheer die hem/haar zijn opgelegd, heb begrip voor de voorzieningen die helaas nog niet open zijn en draag een mondkapje waar dat wordt gevraagd. En het allerbelangrijkste natuurlijk: houd afstand, was vaak je handen en blijf thuis als je symptomen hebt. 

microavontuur

Bekijk deze bijpassende trips