Weerribben per kano

We hebben allemaal weleens van Giethoorn gehoord, maar weet je dat er nog veel meer te ontdekken is in de Nederlandse Weerribben in de Kop van Overijssel? Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen en varen maar kanovaren is het allermooiste! Ga peddelend op avontuur tussen muren van riet in het groen.

4 dagen vanaf €465

Kanokamperen in het groene doolhof

Samen met de natuurliefhebbers van de kanoschool leer je alles over de juiste techniek om je kano goed over het water te bewegen. Na de uitleg over veiligheid en peddeltechnieken maak je dagtochtjes op het water om te oefenen. Op de derde dag begint het echte avontuur en stap je in de kano voor een lange tocht! Je neemt bivakspullen mee want je kampeert onderweg in een tent om pas de volgende dag weer terug te peddelen. Zo beleef je de natuur optimaal! Klaar voor dit avontuur op het water?

Voor wie?

Voor elke sportieve natuur- en waterliefhebber die meer peddeltechnieken wil aanleren.

Inclusief

  • 2 x overnachting in een Veenhuisje op het recreatiepark
  • 3x ontbijt, 3x lunch, 2x diner
  • een kennismakingsles en een techniekles over kanoën
  • tweedaagse kanotrip inclusief begeleiding en overnachting in tent.  
  • gebruik van een kano  in je vrije tijd.

Exclusief

  • vervoer van en naar het arrangement
  • reis- en annuleringsverzekering
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
  • drankjes bij de maaltijden

Dag tot dag

Dag 1 - aankomst, uitleg en eerste kanotocht

Ready to paddle? In de middag (vanaf 15.00 uur) kun je inchecken bij het Veenhuisje. Einde middag volgt de kennismaking met de kanoschool waar van alles over de kano’s verteld zal worden door echte experts. Zo heb je meteen een idee van wat je de aankomende dagen gaat doen. In de avond mag je zelf alvast een proeftochtje maken. Geniet van de rust en ruimte om je heen! Het diner is vanavond in het restaurant van het recreatiepark.

lesmoment(website)
kanotocht weerribben

Dag 2 - techniekles en voorbereiding kanokamperen

Vandaag is het tijd om het kanoën onder de knie te krijgen. Misschien kun je al een beetje kanoën? Ook als je het nog nooit hebt gedaan: geen probleem. De leraren laten je een aantal basisprincipes zien, waardoor je zult merken dat de kano zeer stabiel is. Door de juiste peddeltechniek zul je blessurevrij peddelen, kun je langere tochten maken en voel je je veilig op het water. Gevolg: meer plezier op het water. De leraren hebben voor iedereen de juiste tips en zullen je klaarstomen voor het echte werk: de kano- & kampeertrip morgen.

In de middag gaan jullie de kano’s voorbereiden voor de langere tocht én alvast oefenen met het opzetten van de tent. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om relaxed een kanotocht te maken in de middag.

Het diner is weer in het restaurant van het park.

 

Dag 3 - start kanokampeertocht

Door de techniekles gisteren hebben je gelukkig een goede techniek aangeleerd om vandaag een lange kanotocht te kunnen maken! Je checkt uit bij het Veenhuisje, slaat de bagage die je niet nodig hebt op en neemt alleen mee wat je echt nodig hebt. 

Je maakt je eigen lunch klaar en pakt dan de kano in. Samen met de begeleider ga je op avontuur! Met een gedetailleerde routekaart word je de juiste richting op gestuurd en zo kom je in de loop van de middag aan op de plek waar je de tent kunt opzetten. Deze camping is middenin de natuur maar gelukkig niet helemaal zonder voorzieningen.

Je hebt vast trek na deze flinke tocht! Het diner vanavond zal in een restaurant vlakbij genuttigd worden, daarna ga je heerlijk op tijd slapen in je tent.

Dag 4 - kanokamperen en terug naar de kanoschool

Hopelijk heb je goed geslapen in je tent met de geluiden van de natuur om je heen! Je pakt na het ontbijt alle spullen weer in je kano en gaat op pad, terug naar Ossenzijl. Volg goed de routekaart want de terugweg is anders dan de heenweg.

Bij de kanoschool kun je nog gezellig napraten en verhalen uitwisselen. De experts van de kanoschool horen nooit genoeg verhalen en genieten van iedereen die zijn of haar prachtige verhaal wil delen.

Locatie en verblijf

De eerste twee nachten verblijf je in een Veenhuisje op recreatiecentrum De Kluft. De huisjes zijn een soort comfortabele trekkershutten met 4 bedden en eigen sanitair. De huisjes staan aan het water met adembenemend uitzicht. De derde nacht ga je kamperen op een camping met eenvoudige voorzieningen.

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer. Ossenzijl is met de bus te bereiken vanaf Steenwijk, Wolvega of Heerenveen. Vanaf het busstation in Ossenzijl is het 6 minuten lopen naar de haven. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, er zijn parkeerplaatsen. 

Niet vergeten

Vergeet vooral niet je sportieve kleding, een regenjas voor de Hollandse buien en een hoed, muts of pet. Voor het kamperen heb je een eigen slaapzak en slaapmat nodig, tent wordt meegegeven.

Reisbeschrijving

Binnen twee werkdagen na boeking ontvang je de informatie waarin meer details staan over de route en locatie. 

In samenwerking met HerbieBird

Kanoschool Herbie Bird leidt niet alleen aankomende vaarders op, maar geeft ook training aan meer gevorderde vaarders. Bij aanvang worden uitsluitend basistechnieken geleerd, dus geen gespecialiseerde slagen zoals die worden gebruikt bij wildwatervaren of freestylen. Het uitgangspunt is dat de basis goed moet zijn, zodat de vaarder optimaal kan genieten van de peddelsport. “Doorleren” gaat eenvoudiger wanneer de basis klopt. Veiligheid is een terugkerend thema in de lessen. Het draait om de juiste techniek, dat mag duidelijk zijn, maar dit gaat altijd samen met plezier en beleving van de natuur. Kanovaren is voor ons een manier van leven en vooral ook van beleven. Het is een manier om ergens te komen, een vorm van transport.

Meer zoals deze trip

Texel
Culinair
Culinair Texel

Verblijf in een authentieke stolpboerderij en geniet van de natuur en culinaire hoogstandjes.
3 dagen vanaf € 395

Lees meer
wandelen beringen
Actief
Wandelen Belgisch Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Belgisch Limburg! Hier vind je uitgestrekte heidevlakten, spiegelende waterplassen en prachtige groene bossen met hoge toppen.
3 dagen vanaf €205

Lees meer
winter in de biesbosch
Natuur
Winter in de Biesbosch

Geniet van een paar dagen middenin de natuur van de Biesbosch en kom heerlijk tot rust in je comfortabele Wikkelhouse aan het water.
3 dagen voor € 240

Lees meer