Microavontuur De Hoge Veluwe

Tijdens dit micro avontuur ga vanuit je tiny house in Otterlo op pad in en rondom Nationaal Park De Hoge Veluwe. In het park kun je talloze wandelingen en fietstochten maken, erbuiten kun je urenlang struinen over de ‘onbekende Veluwe’. 

3 dagen vanaf €

Op ontdekkingstocht door de Hoge Veluwe

 Overnachten in een tiny house
+  Wild kijken op De Hoge Veluwe
+  Bereikbaar per OV, dus geen auto nodig 

Tijdens dit micro avontuur ga op je ontdekkingstocht door Nationaal Park De Hoge Veluwe, een van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. In het park zijn talloze wandel- en fietspaden aangelegd, maar vind je bijvoorbeeld ook het Kröller-Müller Museum, het Museonder en het statige Jachthuis Sint Hubertus. Met een beetje geluk kruist een van The Big Four van de Veluwe je pad en sta je oog in oog met het groot wild dat hier leeft. Een bijzondere ervaring en must om tenminste een keer in je leven te bezoeken.  

Voor wie?

Voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen

Inclusief
  • 2 overnachtingen in een tiny house
  • 2 dagen entree tot De Hoge Veluwe
  • rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus 
Exclusief
  • maaltijden
  • entree tot het Kröller-Müller Museum 
  • Vervoer van/naar het arrangement 

Microavontuur Hoge Veluwe

Dag 1 — Otterlo

Zorg ervoor dat je vroeg in Otterlo aankomt zodat je de hele dag gebruik kunt maken van je entreeticket voor het nationale park. De rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus duurt 45 minuten en raden we je aan om op deze dag te doen, zodat je meteen een mooie indruk dit deel van het nationale park krijgt. Om bij het Jachthuis te komen kun je gratis gebruik maken van de witte fietsen (het is ca. een half uur fietsen vanaf de ingang bij Otterlo) of met de auto gaan. Strijk voor een gezonde lunch neer bij het sfeervolle parkrestaurant en bezoek optioneel nog het Museonder en het Kröller-Müller museum. Halverwege de middag is het tijd om in te checken bij je tiny house. De Zanding ligt aan de Otterlose Zand, een prima plek om ’s avonds nog even een ommetje te maken. 

Dag 2 — De Hoge Veluwe

Nog een dag in De Hoge Veluwe! Er zijn talloze mooie wandelingen die je kunt maken. Bij de ingang van het park is een wandelkaart te koop (kosten ca. 3 euro), maar de wandelpaden zijn goed gemarkeerd en kun je dus ook op de bewegwijzering lopen. In het noorden van het park tussen Hoenderloo en Otterlo liggen loofbossen en zandverstuivingen. In het zuidelijke en rustigere deel van het park bij Schaarsbergen vind je naaldbossen. Op de Kemperbergwandeling die hier begint, heb je grote kans om edelherten of wilde zijnen te zien.

Liever met de fiets door het park? Kies er dan voor om met de witte fietsen op pad te gaan. Er zijn depots bij alle ingangen, het Museonder en het Jachthuis. In het park zijn twee verschillende fietsroutes aangelegd, je mag uiteraard ook over de autowegen fietsen.

Een tof micro avontuur is bijvoorbeeld om met de fiets van Otterlo naar Hoenderloo te gaan en hier via het Trekvogelpad (wit-rode markering) naar Otterlo terug te lopen in zo’n 15 kilometer. Een andere mogelijkheid is om vanuit Otterlo naar Schaarsbergen te lopen via het Veluwe Zwerfpad (geel-rode markering, ca. 14 km) en met de fiets terug te gaan. 

Afhankelijk van het seizoen waarin je reist kun je ook ’s avonds het park nog in om wild te kijken. 

Dag 3 — Klompenpad

Na het uitchecken bij je tiny house kun je ervoor kiezen om nogmaals het park in te gaan (niet inbegrepen) of de omgeving van Otterlo te bekijken.

Wil je kennismaken met de Eeskooten dan kan dit tijdens een wandeling over het Eeskooterpad die vlakbij je tiny house voorbij loopt. Dit Klompenpad is 12 of 19 kilometer lang. Een ander mooi gebied om te verkennen is natuurgebied De Planken Wambuis. Het theehuis Mossel is slechts te voet of per fiets bereikbaar en ligt op een prachtige plek middenin de Veluwse wildernis. Een aanrader als afsluiter van je bezoek aan de Veluwe!

Hoge Veluwe

Locatie en accommodatie

Je verblijft net buiten Otterlo, op loopafstand van het centrum van het dorp en de ingang van het nationale park. Je slaapt hier in een tiny house voor twee personen, dat van alle gemakken is voorzien. Het huisje is slim ingericht met veel natuurlijke invloeden. Samen met de andere tiny houses deel je een binnenplaats, waar een hottub tot je beschikking staat. 

Goed om te weten

Bereikbaarheid

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer, Otterlo is bereikbaar per bus vanuit Arnhem. 

Bereikbaarheid
Reisbeschrijving

Binnen 2 werkdagen na boeking ontvang je de reisbeschrijving waarin meer details staan over de route en locatie. 

Samengesteld door Antonette

Wandelaar, schrijver en wereldreiziger zijn de drie woorden die mij het beste omschrijven. Ik hou van de bergen, maar ook van de uitgestrekte bossen van De Veluwe. Wanneer ik niet op reis of aan het schrijven ben, geniet ik graag van een goed boek bij het vuur of het luisteren van een inspirerende podcast. 

Meer zoals deze trip

Texel
Culinair
Culinair Texel

Verblijf in een authentieke stolpboerderij en geniet van de natuur en culinaire hoogstandjes.
3 dagen vanaf € 395

Lees meer
wandelen beringen
Actief
Wandelen Belgisch Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Belgisch Limburg! Hier vind je uitgestrekte heidevlakten, spiegelende waterplassen en prachtige groene bossen met hoge toppen.
3 dagen vanaf €205

Lees meer
winter in de biesbosch
Natuur
Winter in de Biesbosch

Geniet van een paar dagen middenin de natuur van de Biesbosch en kom heerlijk tot rust in je comfortabele Wikkelhouse aan het water.
3 dagen voor € 240

Lees meer